Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piekāpjas HK "Rīga"

Attēla autors: No LLU arhīva

HK "Zemgale/LLU", piedzīvojot krīzi pieejamos spēlētājos, izbraukumā Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē piekāpjas HS "Rīga" ar rezultātu 1:3 (0:0; 1:1; 0:2). Vienīgos vārtus jelgavnieku rindās otrajā trešdaļā guva aizsargs Aleksandrs Kovirins (Alexander Kovyrin).

HK "Zemgale/LLU" dažādu apstākļu dēļ jau otro spēli aizvada bez sešiem vadošiem uzbrucējiem, spēlējot trijās maiņās un piesaistot JAHL vienības "Zemgale/LLU" jaunos hokejistus. Līdz ar to komandas spēles taktika nedaudz mainījās un hokejisti spēlēja vairāk domājot par to, lai nepieļautu ātrus pretuzbrukumus.

Pirmā trešdaļa tika aizvadīta ar pamatīgu skriešanu no vieniem vārtiem uz otriem. Neviena no komandām praktiski nebija nostāties pretinieka zonā, jo aktīvi darbojās aizsardzībā. Protams neiztika bez bīstamām situācijām, bet neviena no komandām tās neizmantoja. "Zemgale/LLU" trešdaļas izskaņā ieguva iespēju spēlēt vairākumā, bet ripai nebija lemts nonākt rīdzinieku vārtsarga Rūdolfa Gusta Lazdiņa vārtos.

Otrā trešdaļa norisinājās aptuveni līdzīgā stilā, tikai pirmajā tās daļā vairākumā nonāca HS "Rīga" spēlētāji. Pateicoties aizsargu pašaizliedzīgai ripu bloķēšanai un vārtsarga Reiņa Petkus spēlei, rīdzinieki šo iespēju neizmantoja. Trešdaļas vidū, pēc Aleksandra Pavļenko (Alexander Pavlenko) un Gata Sprukta piespēlēm, ripu uz vārtiem no zilās līnijas raidīja aizsargs Aleksandrs Kovirins (Alexander Kovyrin) un tā izslīdot caur vārtsarga kājsargiem, ieslīdēja vārtos – 1:0. Gūtie vārti uz laiku radīja nelielu pārliecības sajūtu, kuru mazināja divi noraidījumi. Otrs no tiem kļuva par labā noskaņojuma grāvēju, jo HS "Rīga" uzbrucējs Aleksandrs Biškins (HK "Rīga", MHL) izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1.

Trešās trešdaļas sākumā, izmantojot vairākumu, HK “"Zemgale/LLU" pārņēma spēles iniciatīvu savās rokās un intensīvi uzbruka uz rīdzinieku vārtiem. Bīstamu momentu bija daudz, bet ripa vārtos negāja, ka arī pretinieku vārtsargs spēja glābt savu komandu šķietami neglābjamos momentos. HS "Rīga" galvenais treneris Oļegs Sorokins bija spiest paņemt trīsdesmit sekunžu garu pārtraukumu, lai mazinātu jelgavnieku ofensīvu. Uzreiz pēc šī pārtraukuma "Zemgale/LLU" nonāca mazākumā, ko ar metienu no zilās līnijas realizēja Dāvis Orniņš – 1:2. Vēl pēc vienas minūtes HS “Rīga” nopelnīja iespēju mest soda metienu un to precīzi realizēja Daniels Andersons – 1:3. "Zemgale/LLU" spēlētāji atlikušajās sešās minūtēs centās pielikt maksimālas pūles, lai atspēlētos, bet tā arī nespēja ieraidīt nevienu ripu un otro reizi šosezon piedzīvoja zaudējumu pret HS "Rīga".

Pievienots 06/12/2019