Pārlekt uz galveno saturu

Ziemas izlaidumā sveic pārtikas higiēnas maģistrus

6. decembrī LLU aizvadīts pirmais 2019./2020. studiju gada ziemas izlaidums, kurā augstākās maģistra izglītības diplomus saņēma astoņas Veterinārmedicīnas fakultātes absolventes. Viņas izglītību ieguvušas studiju programmā “Pārtikas higiēna”.

Studiju programmas “Pārtikas higiēna” mērķis ir sagatavot augstas kvalifikācijas speciālistus pārtikas kvalitātes jomā, kuri pārzina Latvijas, Eiropas Savienības un starptautisko organizāciju pieņemtos principus visos pārtikas aprites posmos un kuri spēj veikt uzraudzību un kontroli LR Pārtikas un veterinārajā dienestā, tā reģionālajās pārvaldēs, sanitārajā robežinspekcijā.

Diplomus šī gada programmas absolventēm izlaidumā izsniedza LLU zinātņu prorektore Irina Arhipova, Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Kaspars Kovaļenko un studiju programmas “Pārtikas higiēna” direktore Dace Keidāne.

Fakultātes dekāns, sveicot absolventes, akcentēja viņu izvēlētā profesionālā virziena būtisko nozīmi mūsdienās: “Laiki ir mainījušies – daudz vairāk uzmanības pievēršam pārtikas drošībai, pārtikas kvalitātei un sabiedrības veselībai. Pirms 40 vai 50 gadiem mēs, noņemot pelējumu no ievārījuma burciņas vai nogriežot to no siera virsmas, neiedomājāmies, kādas briesmas tajā slēpjas. Angļu valodā ir teiciens “Nezināšana ir svētība”. Es drīzāk teiktu, ka zināšana ir svētība. Šodien zinām, kas ir droša pārtika, kas ir vesela sabiedrība un kas ir drošs produkts. Esmu pārliecināts, ka jaunie absolventi stāvēs šajā drošības sardzē un aizsargās mūsu veselību, jo tikai veseli indivīdi veido veselu sabiedrību.”

Tāpat apsveikuma vārdus teica gan I. Arhipova, gan D. Keidāne, pieminot absolvenšu pacietīgo darbu, kas ieguldīts izglītības ieguvē un novēlēja iegūto zinātnisko pieredzi izmantot arī ikdienā.  

Veterinārmedicīnas fakultātes izlaidums LLU bija pirmais šī studiju gada ziemas izlaidums. Tam janvārī sekos arī citu fakultāšu izlaidumi.

Vairāk fotogrāfijas pieejamas Mans LLU.

Pievienots 06/12/2019