Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! PTF students Andrejs Rucko godināts kā Latvijas Gada brīvprātīgais 2019

Gada nogalē Nodarbinātības Valsts aģentūra godināja brīvprātīgā darba veicējus un organizētājus no visas Latvijas, kuri devuši ievērojamu ieguldījumu sabiedrības labā. Viņu vidū - Kalkūnes pagasta kultūras, sporta un jauniešu pasākumu brīvprātīgais organizētājs Andrejs Rucko, kurš iedvesmo līdzcilvēkus brīvprātībai. Kopš 2019. gada septembra Andrejs ir Pārtikas tehnoloģijas fakultātes students un nolēmis kļūt par pārtikas tehnoloģijas inženieri.

Andrejs Rucko ir aktīvs Kalkūnes pagasta jaunietis un par brīvprātīgi veiktajām aktivitātēm ieguvis Gada brīvprātīgā 2019 Goda zīmi. Kalkūnes pagasta jaunatnes lietu speciāliste Natālija Polovaja stāsta, ka Andrejs veic brīvprātīgo darbu bibliotēkā, rīko kultūras pasākumus, bieži piedalās sakopšanas talkās un aktivitāšu īstenošanā Raiņa mājā Berķenelē. Tāpat puisis kopā ar citiem brīvprātīgajiem arī restaurē treileri, kur nākotnē iecerētas mākslas izstādes un radošās darbnīcas pagasta iedzīvotājiem.

Pats Andrejs laikrakstam “Diena” atklāj: “Brīvprātīgais darbs – tas ir virziens uz priekšu. Tā vienmēr ir attīstība, arī izklaidēšanās, saliedēšanās ar citiem jauniešiem. Man tas ir vaļasprieks, brīvā laika pavadīšana, iespēja attīstīt savas iemaņas un palīdzēt attīstīties citiem.”

Savukārt jau pāris mēnešus Andrejs ir arī LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes students un nupat noslēdzis savu pirmo studiju semestri. Lai gan studijas tikai nesen sācis, iesaistījies fakultātes Studējošo pašpārvaldē.

“Andrejs ir ieinteresēts pašpārvaldes darbībā, izsaka savas domas un vienmēr ir gatavs palīdzēt. Visus darbus vienmēr izdara pēc labākās sirdsapziņas! Atsaucīgs un radošs puisis, ar ļoti interesantām idejām,” tā par savu jauno biedru stāsta kolēģi no Studējošo pašpārvaldes.

Kā informē Nodarbinātības Valsts aģentūra, brīvprātīgo godināšana Latvijā notika jau sesto gadu. Iepriekšējo gadu laikā pateicība par ieguldījumu sabiedrības labā tikusi izteikta jau 38 brīvprātīgajiem, 5 organizācijām un 4 pašvaldībām, kas veicina brīvprātībai labvēlīgu vidi. Izvirzīt labākos brīvprātīgā darba veicējus vai organizatorus godināšanai “Gada brīvprātīgais 2019” varēja izvirzīt ikviens, kopumā šogad tika saņemti 162 pieteikumi no visas Latvijas.

Pievienots 27/12/2019