Pārlekt uz galveno saturu

Kā tradicionālo padarīt inovatīvu - vieslekcija jaunajiem lauksaimniecības nozares uzņēmējiem pasākumā "Solis 2019" (PD3)

Attēla autors: No LLU arhīva

Jauniešu izaugsmes forums “Solis” ir trīs dienu pasākums, kurā jauniešiem ir iespēja iegūt jaunus kontaktus, zināšanas, kā arī iepazīties ar citu cilvēku pieredzi, saimniekojot lauku reģionos. Šogad forums pulcēja dalībniekus Madonas novadā.

Kopumā forumu apmeklēja 38 dalībnieki vecumā no 18 līdz 32 gadiem, pārstāvot visus Latvijas reģionus un dažādas mācību iestādes. Lielākā dalībnieku aktivitāte bija no Vidzemes un Latgales.

Pasākuma ietvaros jaunajiem lauksaimniecības nozares profesionāļiem tika nolasīta vieslekcija par inovāciju iespējām tradicionālās nozarēs, kā arī par projekta “Lopbarībā izmantojamo pākšaugu bioekonomiskās efektivitātes novērtējums” ietvaros veiktā pētījuma gaitu un rezultātiem dzīvnieku ēdināšanas aspektā. Prezentācijā tika akcentēts, ka vietējo barības līdzekļu, ar augstu proteīna saturu, izēdināšanas ekonomiskie rezultāti uzskatāmi parāda, ka to pielietošanu var rekomendēt izmantošanai briežkopības saimniecībās, lopbarības izmaksu samazināšanai un produktivitātes paaugstināšanai.

Pēc lekcijas izglītojošās daļas dalībnieki tika iesaistīti inovatīvu risinājumu meklējumos un izstrādē lauksaimniecības zemju apsaimniekošanai, ietverot ekonomiskos un vides aspektus, kā arī aprēķināt vai piedāvātais zemes apsaimniekošanas veids ir rentabls, ekonomiski dzīvotspējīgs.

solis 2019

Biedrības "Jauno zemnieku klubs" pasākums “Solis 2019” Madonas novadā

Projekta Nr.1.1.1.2/VIAA/1/16/181

Zinātniskā vadītāja, pētniece Līga Proškina

Aktivitātes īstenotas 1.1.1.2. pasākuma "Pēcdoktorantūras pētniecības atbalsts" projekta “Lopbarībā izmantojamo pākšaugu bioekonomiskās efektivitātes novērtējums” (Nr.1.1.1.2/VIAA/1/16/181) ietvaros.  Projektu līdzfinansē Eiropas reģionālās attīstības fonds.

eraf

Papildinformācija par projektu: https://www.llu.lv/lv/projekti/apstiprinatie-projekti/2017/lopbariba-izmantojamo-paksaugu-bioekonomiskas-efektivitates

Pievienots 30/12/2019