Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" pārspēj Rīgas "Olimp"

Attēla autors: No LLU arhīva

Optibet hokeja līgas pēdējā savstarpējā spēlē “Zemgale/LLU” papildlaikā izrāva uzvaru pār turnīrā līderiem – Rīgas “Olimp” ar rezultātu 3:2 (0:1; 2:1; 0:0; 1:0). Ar vārtu guvumiem jelgavnieku rindās izcēlās Aleksejs Popovs, Aleksandrs Pavļenko un Rustams Begovs.

Spēle sākās ar dinamisku cīņu par ripas kontroli, kuru savās rokās diezgan ātri pārņēma HK “Zemgale/LLU”. Taktiskā priekšrocība ļāva Jelgavas hokejistiem sākt veidot bīstamas situācijas pie Ervīna Muštukova sargātiem vārtiem. Spēle ar ledus saimnieku dominanci turpinājās bez pārtraukumiem gandrīz līdz trešdaļas vidum, kad maiņas laikā kļūdījās vietējā kluba hokejisti. Vairākums ļāva HK “Olimp” spēlētājiem nokļūt pie ripas un mēģināt veidot vārtu gūšanas iespējas. Rīdzinieku iespējas izgaisa trīspadsmitajā minūtē, kad par pretinieka turēšanu tika noraidīts Aleksejs Širokovs. “Zemgale/LLU” mēģinājumi izvirzīties vadībā tika neitralizēti ar Muštukova spēli vārtos. Vairākuma izskaņā jelgavnieku uzbrucējs Artūrs Homjakovs neveiksmīgi atdeva piespēli pretiniekam, kas noslēdzās ar ātru pretuzbrukumu, kurā kļūdījās arī vārtsargs Reinis Petkus, kurš par daudz izslidoja no vārtiem un nespēja laicīgi pārvietoties uz otru vārtu pusi, lai apturētu Vladislava Koniševa ripu izslidināšanu no aizvārtes – 0:1.

“Zemgale/LLU” treneru korpuss uzsākot otro trešdaļu izvēlējās nomainīt vārtsargu Reini Petku pret Rihardu Cimermani, lai liktu spēlētājiem mainīt attieksmi pret spēli. Otrās trešdaļas ritējums atšķīrās no pirmās trešdaļas, jo hokejs kļuva vairāk atklāts un arī “Olimp” spēlētāji spēja izveidot bīstamas situācijas pie Riharda Cimermaņa sargātiem vārtiem, ieskaitot izgājienu viens pret viens, bet “Zemgale/LLU” vārti netika iegūti. “Olimp” spēlētāji kļuva agresīvāki un pilnīgi nevainīgā situācijā zaudēja uzbrucēju Alekseju Širokovu, kurš tika noraidīts līdz spēles beigām, bet jelgavnieki ieguva iespēju piecas minūtes spēlēt vairākumā. Priekšrocību realizējas ledus saimnieku aizsargs Aleksejs Popovs, kurš ar metienu no zilās līnijas, spēja “izšaut” ripu starp Muštukova kājsargiem un izlīdzināt spēles rezultātu – 1:1. Trešdaļas vidū, rīdzinieki iekrita aizsardzībā un pēc Sebastjana Jandas un Gata Sprukta piespēlēm, “Zemgale/LLU” vadībā izvirzīja Aleksandrs Pavlenko – 2:1. Trešdaļas noslēgumā mazākumā palika laukuma saimnieki un pieredzējušais “Olimp” aizsargs Aleksandrs Jerofejevs atgrieza spēlē intrigu – 2:2.

Trešā trešdaļā spēles temps krasi samazinājās, jo abu komandu hokejisti lieliski apzinājās vismazākās kļūdas cenu. Abām komandām pa vienai reizes bija iespēja spēlēt nevienādos sastāvos, bet vārtus tā neviens arī neguva. Spēles papildlaikā ripu pārsvarā kontrolēja “Zemgale/LLU” spēlētāji un otrajā papildlaika minūtē uzbrucēja Ričarda Bernharda aktīvā darbība lika rīdziniekiem pieļaut kļūdu, paliekot mazākumā. Četratā pret trim viesiem, jelgavnieki veica divas izspēles uz Ervīna Muštukova sargātiem vārtiem un ar otro piegājienu ripu vārtos ieraidīja uzbrucējs Rustams Begovs, sagādājot uzvaru par Optibet hokeja līgas līderiem ar rezultātu 3:2.

Pievienots 16/01/2020