Pārlekt uz galveno saturu

LLU studiju vidi iepazīst vairāk kā 200 skolēnu no visas Latvijas

Attēla autors: No LLU arhīva

12. februārī, kad Latvijā norisinājās biznesa izglītības biedrības Junior Achievement Latvia organizētās Ēnu dienas aktivitātes, arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) darbinieku, zinātnieku un mācībspēku darbu iepazina 22 Latvijas skolēni. Tāpat šajā dienā LLU norisinājās akcija "Vidusskolēns – studenta sekotājs", kā laikā skolēniem bija iespēja iejusties studentu "ādā", iepazīstot studiju vidi, piedaloties lekcijās un laboratorijas darbos.

Junior Achievement organizētās "ēnošanas" laikā skolēni iepazina zinātnieku darbu pārtikas zinātnē, veterinārmedicīnā un ekonomikā. Daļa no viņiem "ēnoja" zinātniekus ne vien laboratorijas darbos, bet arī piedalījās mācībspēku vadītajās lekcijās studentiem.

Savukārt studentiem sekotāji bija visās LLU fakultātēs. Lielākais sekotāju skaits bija Veterinārmedicīnas fakultātes studentiem, kuru lekcijās piedalījās 50 skolēni. Tāpat skolēni lielu interesi izrādīja par Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (45), Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāti (34), Meža fakultāti (26), Vides un būvzinātņu fakultāti (21), Informācijas tehnoloģiju fakultāti (14), Lauksaimniecības fakultāti (12) un Tehnisko fakultāti (7).

Veterinārmedicīnas fakultātes 1. kursa studenti Ēvalds Jankovskis un Diana Dubovska savus "sekotājus" iepazīstināja ar nodarbību norisi, LLU galveno mītni – Jelgavas pili, kā arī studentu viesnīcām. Tāpat jauniešiem bija iespēja piedalīties praktiskajās nodarbībās. Studenti uzsver, ka akcija "Vidusskolēns – studenta sekotājs" ir nepieciešama, lai skolēni gūtu pārliecību par savu nākotnes profesijas izvēli un uzzinātu nepieciešamo informāciju, lai jau rudenī pievienotos LLU lielajai saimei.

Vistālāko ceļu mērojis Stanislavs Oļehnovičš, kurš ieradies no Daugavpils, lai nostiprinātu pārliecību par studijām Veterinārmedicīnas fakultātē. Savukārt Elizabete Laizāne no Bulduru Dārzkopības vidusskolas akcijā piedalījās jau otro gadu, pirms gada sekojot bakalaura studiju programmas "Ainavu arhitektūra un plānošana" studentam, taču šogad izvēlējās izzināt, kā notiek studiju process bakalaura studiju programmā "Mežzinātne".

Kopumā vislielākā interese par studijām Jelgavā bija Tukuma 2. vidusskolas, Bulduru Dārzkopības vidusskolas, Jelgavas Tehnikuma, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma un RTU Olaines Tehnoloģiju koledžas skolēniem. Taču skolēni uz Jelgavu bija ieradušies no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām – Jēkabpils, Kuldīgas, Ventspils, Cēsīm, Krāslavas, Madonas, Rīgas, Valmieras, Skrundas, Limbažiem un citām vietām.

Akcija "Vidusskolēns – studenta sekotājs" LLU tiek organizēta jau vairākus gadus februārī, dodot iespēju skolēniem klātienē sekot studentu ikdienas gaitām. Īsta sekošana studentam vidusskolēniem dod iespēju uz vienu dienu pilntiesīgi piedalīties augstskolas dzīvē, iepazīties ar studiju vidi, mācībspēkiem un sadzīvi.

Skolēniem, kuri vēlas uzzināt pat studijām LLU, ir iespēja apmeklēt universitātes stendu izstādes "SKOLA 2020" ietvaros, kas norisināsies no 28. februāra līdz 1. martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala, kā arī jaunieši ir aicināti piedalīties LLU Atvērto durvju dienā 27. martā.

Pievienots 12/02/2020