Pārlekt uz galveno saturu

LLU aizvadīta NJF kopsapulce

Attēla autors: No LLU arhīva

19. februārī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Bioekonomikas un ilgtspējīgo resursu vadības centrā norisinājās Latvijas NJF (Ziemeļvalstu lauksaimniecības zinātnieku asociācijas)  kopsapulce, kā laikā tika analizēti aizvadītā gada rezultāti un diskutēts par citām aktuālām tēmām, kā arī pasniegti NJF atzinības raksti.

Atklājot kongresu, par aktīvu darbu organizācijā NJF atzinības rakstu saņēma LLU profesori un vadošie pētnieki - Biruta Bankina un Aldis Kārkliņš no Lauksaimniecības fakultātes, Gints Birzietis no Tehniskās fakultātes, kā arī Līga Paura no Informācijas tehnoloģiju fakultātes.

Kongresa turpinājumā tika analizēti pagājušā gada notikumi, pārrunājot aktualitātes, kas saistītas ar plānoto NJF kongresu Norvēģijā, prezidenta pilnvaru pagarināšanu, kā arī tika diskutēts par NJF Latvija sekciju darbību 2019. gadā. 

Apspriežot šī gada aktivitātes un domājot par to plašāku pieejamību, kolēģu aicinājumi bija plašāk izmantot Skype videokonferences un arī citus digitalizācijas rīkus, kas ikdienā atvieglo komunikāciju starp ārzemju kolēģiem. 

Jāatzīmē, ka NJF dibināta 1918. gadā un ir vecākā Ziemeļvalstu nevalstiskā organizācija.

 

Pievienots 19/02/2020