Pārlekt uz galveno saturu

Starptautisks biznesa forums “Laba lauksaimniecības prakse siltumnīcefekta gāzu (SEG) un slāpekļa emisiju samazināšanai”

Attēla autors: No LLU arhīva

27.02.2020. pl. 9.30 Latvijas Lauksaimniecības universitātē (Jelgava, Lielā iela 2, Bioekonomikas centrs, 293. auditorija) notiks Starptautisks biznesa forums “Laba lauksaimniecības prakse siltumnīcefekta gāzu (SEG) un slāpekļa emisiju samazināšanai”. Forums notiks angļu valodā. Forums tiek organizēts Erasmus+ programmas finansēta projekta “Klimata izmaiņas lauksaimniecībā” ietvaros. Forumā tiksies Grieķijas, Itālijas, Tunisijas un Latvijas augstākās izglītības iestāžu un zinātnisko pētniecības centru zinātnieki un mācībspēki, kā arī aicināti piedalīties Latvijas lauksaimniecības uzņēmumu īpašnieki, konsultanti un lauksaimnieku organizāciju pārstāvji.
 

Forumā tiks diskutēts par sekojošiem jautājumiem:

- Slāpekļa emisiju samazināšanas iespējas lauksaimniecībā;

- Lopkopības ietekme uz klimata izmaiņām;

- SEG emisiju izvērtēšana lopkopībā un augkopībā.

Kā jau zināms, SEG emisiju samazinājums lauksaimniecībā ir būtiska vides politikas sastāvdaļa arī nākošajā plānošanas reģionā, līdz ar to svarīgi dalīties pieredzē ar citu valstu zinātniekiem, kā samazināt emisijas līdz dabiskajam apjomam un pielāgoties klimata izmaiņām.

Pielikumā: Foruma darba plāns (angļu val.)

Informācijai: Elita Aplociņa, LLU Lauksaimniecības fakultāte, elita.aplocina@llu.lv

Logo

 

Pielikums Izmērs
Darba plāns (ENG) 203.21 KB
Pievienots 21/02/2020