Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" atzīst zaudējumu pret HK "Mogo"

Attēla autors: No LLU arhīva

Priekšpēdējā  Optibet hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē “Zemgale/LLU” atzīst zaudējumu pret HK “Mogo” ar rezultātu 1:2 (0:0; 0:1; 1:1). Vienīgos vārtus jelgavnieku labā guva uzbrucējs Artūrs Homjakovs

Pirmā trešdaļa iesākās ar augstiem spēles tempiem, kas jau ir diezgan pierasts abu komandu savstarpējās spēlēs. Līdz trešdaļas vidum “Zemgale/LLU” izdevās izveidot vairākas vārtu gūšanas situācijas, nekā ledus saimniekiem. “Mogo” mēģināja spēlēt ar garām piespēlēm, kuras bieži tika pārtvertas vai nonāca jelgavnieku rokās. Trešdaļas vidū “Zemgale/LLU' vairākas reizes neveiksmīgi veica nomaiņas, kas noveda pie tā, ka rīdzinieki nokļuva līdz Riharda Cimermaņa sargātiem vārtiem, kurus viņš spēja nosargāt. Trešdaļas izskaņā jelgavniekiem izlīdzināja spēles gaitu un noslēdza pirmo trešdaļu ar neizšķirtu rezultātu – 0:0.

Otrās trešdaļas sākumā “Zemgale/LLU” izdevās pārņemt spēles iniciatīvu un līdz ar to veidot bīstamas situācijas pie Henrija Anča sargātiem vārtiem. Sestajā trešdaļas minūtē tika nopelnīts nevajadzīgs noraidījums, kurā jelgavniekiem un vārtsargam Rihardam Cimermanim nācās pašaizliedzīgi aizstāvēt savus vārtus. Piecpadsmitajā trešdaļas minūtē jau “Mogo” nonāca mazākumā un tas deva papildus iespējas “Zemgale/LLU” mainīt spēles rezultātu. Diemžēl jelgavnieki neveiksmīgi veica nomaiņu, kas ļāva ledus saimniekiem mazākumā aizskriet pretuzbrukumā un ar Mika Lipsberga gūtiem vārtiem atklāt spēles rezultātu – 0:1. Līdz trešdaļas beigām rīdzinieki vēl vienu reizi nonāca mazākumā, bet “Zemgale/LLU” spēlētājiem neizdevās to izmantot savā labā.

Trešo trešdaļu jelgavnieki uzsāka labā tempā, neļaujot “Mogo” iziet no savas aizsardzības zonas. Uzbrucējs Rustams Begovs vienā no uzbrukumiem trāpīja vārtu stabiņā, kas deva cerības uz spēles rezultāta izlīdzināšanu. Bet prieki nebija pārāk ilgi, jo rīdziniekiem izdevās iespiest “Zemgale/LLU” ceturto maiņu aizsardzības zonā, ka arī neļaut tai pāriet uzbrukumā. Maiņa pārspēlēja savu laiku uz ledus un rīdzinieki aizskrēja ātrā pretuzbrukumā, kuru izmantoja uzbrucējs Jānis Ozoliņš un savas komandas labā guva otros vārtus – 0:2. Jelgavniekiem pēc zaudētiem vārtiem deviņas minūtes neizdevās atgūt spēles tempu un “Mogo” vairākas reizes bīstami apdraudēja Riharda Cimermaņa sargātos vārtus. Tikai piecas minūtes līdz spēles beigām “Zemgale/LLU” atsāka spiedienu uz ledus saimnieku vārtiem, ka rezultātā uzbrucējam Artūram Homjakovam izdevās atgūt vienus vārtus – 1:2. Izlīdzināt spēles rezultātu patraucēja nevajadzīgs noraidījums un priekšpēdējā regulārā čempionāta spēlē nācās atzīt Latvijas čempionu uzvaru.

Vārtu guvējs: Artūrs Homjakovs.

Rezultatīvās piespēles: Ričards Bernhards, Valentīns Feoktistovs.

 

Pievienots 04/03/2020