Pārlekt uz galveno saturu

Vienojas par ciešāku sadarbību ar Samarkandas Veterināro institūtu

No 2. līdz 6. martam LLU vizītē ieradušies Samarkandas Veterinārā institūta rektors un vadības komanda, lai iepazītos ar universitātes studiju un pētniecības infrastruktūru un vienotos par plašāku sadarbību vairākās zinātņu nozarēs, it īpaši pārtikas kvalitātes un inovāciju jomā.

Lai stiprinātu abu augstskolu sadarbību, vizītes laikā rektori parakstīja sadarbības līgumu, klātesot LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pārstāvjiem. Tas paredz kopīgas aktivitātes studiju programmu pilnveidē, kopīgu pētniecisko projektu īstenošanu, kā arī iespējas mācībspēkiem un studējošajiem doties apmaiņas vizītēs.

Tāpat Uzbekistānas kolēģiem ir iespēja iepazīties ar universitātes darbību, fakultātēm un dažādiem zinātniskajiem institūtiem, kā arī mācību un pētījumu saimniecību “Vecauce”. Plānota arī tikšanās ar LR Zemkopības ministrijas pārstāvjiem.

Līdz šim LLU un Samarkandas Veterinārā institūta savstarpējo vienošanos stiprināja memorands, un kopīgi pasākumi, kas īstenoti ar LLU Veterinārmedicīnas fakultāti, taču šobrīd noslēgtais līgums paredzi konkrētas aktivitātes, kas veicinās augstākās izglītības un zinātnes internacionalizāciju dažādās zinātņu nozarēs.

Pievienots 04/03/2020