Pārlekt uz galveno saturu

Pirmo reizi video formātā sākusies Starptautiskā konference “Inženierzinātne lauku attīstībai”

20. – 22. maijā Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Tehniskajā fakultātē pirmo reizi attālināti, izmantojot BigBlueButton platformu, sākusies 19. starptautiskā zinātniskā konference “Inženierzinātne lauku attīstībai” (ERDev-2020). Tā ir jauna pieredze gan konferences organizatoriem, gan dalībniekiem, jo attālināti tiek nodrošināts on-line režīms un zinātniskās diskusijas starp pētniekiem no dažādām valstīm.

Kā informē organizatoru komitejas pārstāve Natālija Vronska, konferences norise attālināti plānota vairākās tematiskajās sekcijās: 1) Lauksaimniecības tehnika un tehnoloģijas, 2) Kontroles sistēmas un CAD, CAE, BIM tehnoloģijas, 3) Inženierekonomika un izglītība, 4) Degvielas, transports un loģistika, 5) Materiālzinātne, SEG emisijas un atkritumu apsaimniekošana, 6) Modelēšana un simulācija, 7) Atjaunojamā un tradicionālā enerģija, 8) Citi inženierzinātņu un tehnoloģiju pētījumi.

Konferences rakstu krājumā tiks publicēti 282 zinātniskie raksti, kuru autori ir no 23 valstīm. Kopumā rakstu izvērtēšanā piedalījās 246 recenzenti no 28 valstīm, un dažādu iemeslu dēļ tika noraidīti 148 pieteikumi.

Konferences rakstu krājumam h-indekss ir 10, bet SCImago žurnālu ranžējuma indikators 2018. gadā ir 0.23. Kopš 2014. gada konferences rakstu krājumam augusi citējamība un starptautiskā sadarbība, jo tiek veikti  vairāki pētījumi kopā ar ārvalstu kolēģiem.

ERDev konferences komiteja sadarbojas ar žurnālu AGRICULTURE (www.mdpi.com/si/38346), kurš gatavo speciālu izdevumu “Selected papers from Engineering for Rural Development”, kur rakstu iesniegšanas laiks ir 30. septembris, 2020. gads.

Konference ERDev
Pievienots 21/05/2020