Pārlekt uz galveno saturu

Vidusskolēniem iespēja piedalīties attālinātā Jauno zemes ierīkotāju un mērnieku skolas konkursā

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU Vides un būvzinātņu fakultāte (VBF) jau vairākus gadus organizē Jauno zemes ierīkotāju un mērnieku skolu, kas ir izzinošs un izglītojoši izklaidējošs pasākums 10. – 12. klašu vidusskolēniem. Arī šogad no 15. līdz 19. jūnijam pasākuma ietvaros tiks organizēts konkurss attālinātā veidā, lai noskaidrotu labākos trīs jauniešus, kuri iegūs iespēju studēt valsts finansētās budžeta vietās profesionālā bakalaura studiju programmā "Zemes ierīcība un mērniecība".

Piedalīties aicināti vidusskolēni, kuri interesējas par zemes izmantošanu, teritorijas projektēšanu un plānošanu, nekustamo īpašumu un tā vērtēšanu, tirgu, mērniecības pamatiem, mērniecības instrumentiem, kartēm un to izgatavošanu.

Attālinātā konkursa laikā vidusskolēniem tiek papildinātas zināšanas un izpratne par studijām LLU un studiju programmā "Zemes ierīcība un mērniecība". Absolvējot studiju programmu, tiek iegūta zemes ierīcības inženiera kvalifikācija un profesionālais bakalaura grāds. Tāpat programmas absolventi ir pieprasīti darba tirgū valsts institūcijās, pašvaldībās, nekustamā īpašuma mērniecības uzņēmumos.

Lai arī šogad pasākums notiek attālinātā veidā, dalībniekiem tā laikā būs nepieciešams veikt uzdotos uzdevumus, lai noskaidrotu labākos dalībniekus, kuriem būs iespēja studēt valsts finansētās studiju vietās profesionālajā bakalaura studiju programmā "Zemes ierīcība un mērniecība", izpildot LLU Uzņemšanas noteikumu nosacījumus pamatstudijās.

Ja Tu jau domā par studijām Latvijas Lauksaimniecības universitātē, tad šī tev ir lieliska iespēja uzzināt vairāk par studijām, nākamajām darba iespējām un attālinātā veidā iepazīt īpašo Zemes ierīcības un mērniecības specialitātes gaisotni.

Pieteikties attālinātajam Jauno zemes ierīkotāju un mērnieku skolas konkursam vidusskolēni aicināti līdz 17. jūnijam e-pastā: vivita.pukite@llu.lv. E-pastā jānorāda informācija par sevi - vārds, uzvārds, skola, klase, neliels apraksts, kāpēc vēlies piedalīties konkursā. Ja rodas jautājumi, aicinām sazināties ar Jauno zemes ierīkotāju un mērnieku skolas vadītāju,  profesionālā bakalaura studiju programmas “Zemes ierīcība un mērniecība” direktori Vivitu Puķīti e-pastā: vivita.pukite@llu.lv vai pa tālruni: 29113347.

Pievienots 12/06/2020