Pārlekt uz galveno saturu

Publicēts jaunais LLU zinātniskā žurnāla "Rural Sustainability Research" izdevums

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Lauksaimniecības universitātes zinātniskais (LLU) žurnāls "Lauku ilgtspējības pētījumi" (Rural Sustainability Research) ir recenzēts sērijveida zinātniskais izdevums ar vienotu ISSN numuru, un tas turpina "LLU rakstu" līdzšinējo tematiku kopš 1946. gada.

Ar LLU zinātniskā žurnāla 43. izdevumu plašāk varat iepazīties: https://content.sciendo.com/view/journals/plua/plua-overview.xml?tab_body=latestIssueToc-78033

Žurnālā publicēti oriģinālu teorētisko vai lietišķo pētījumu rezultāti, apskata raksti, problēmraksti, īsi zinātniskie ziņojumi angļu valodā par lauksaimniecības, pārtikas, veterinārmedicīnas, meža, vides, sociālo un inženierzinātņu jautājumiem.

Kopš 2020. gada februāra žurnāls ir indeksēts starptautiskajā SCOPUS datubāzē.

2020. gada martā tika izveidota LLU zinātnisko izdevumu koordinācijas darba grupa, kura uzsāka veidot zinātnisko izdevumu attīstības stratēģiju, ar mērķi celt zinātnisko rakstu līmeni.

Liels paldies visai darba grupa un īpaši asociētai profesorei Anitai Auziņai, profesoram Ilmāram Dukulim un LLU Fundamentālās bibliotēkas nodaļas vadītājai Eilitai Bērziņai.

LLU zinātniskā žurnāla redkolēģija noslēdza sadarbības Līgumus ar LLU organizēto konferenču organizācijas komiteju vadītājiem.

Darba grupa izstrādāja arī jaunu zinātnisko rakstu recenzēšanas veidlapu, kura tika piedāvāta gan žurnāla rakstu, gan LLU organizēto konferenču rakstu recenzentiem.

Laipni aicināti sūtīt zinātnisko rakstu manuskriptus elektroniski: Ausma.Markevica@llu.lv

Ja vēlaties, lai raksts tiktu iekļauts žurnāla 44. numurā, tad vēlams manuskriptus iesūtīt līdz 30. septembrim.

 

Pievienots 18/08/2020