Pārlekt uz galveno saturu

Universitātē viesojas Uzbekistānas vēstnieks Latvijā

8. septembrī LLU Jelgavas pilī vizītē ieradās Uzbekistānas vēstnieks Latvijā Kadambajs Sultanovs, lai tiktos ar universitātes vadību un iepazītos ar LLU studiju un pētniecisko darbību, kā arī starptautisko sadarbību. Līdz šim LLU izveidojusi plašu sadarbības partneru loku Uzbekistānā un sākusi īstenot vairākas studiju aktivitātes, par kurām tika diskutēts tikšanās laikā.

LLU ciešāku sadarbību ar Uzbekistānas augstākās izglītības iestādēm aizsāka 2016. gadā, kad Jelgavā pirmo reizi stažējās mācībspēku grupa no Taškentas Valsts Agrārās universitātes. Šobrīd LLU ir noslēgti sadarbības līgumi ar 8 Uzbekistānas augstākās izglītības iestādēm, un stažēšanās nolūkos uzbeku kolēģi Latvijā viesojušies jau vairākas reizes.

Vēstnieks K. Sultanovs tika iepazīstināts ar diviem LLU Mūžizglītības centra īstenotajiem Erasmus+ projektiem Uzbekistānā, kuru aktivitātes sāksies nākamā gada sākumā, kā arī šoruden atklātajām dubultā grāda studiju programmām, ko kopīgi ar LLU Pārtikas tehnoloģijas un Informācijas tehnoloģiju fakultātēm turpmāk īstenos Samarkandas Veterinārmedicīnas institūts un Taškentas Valsts Ekonomikas universitātes Samarkandas pārstāvniecība.

“Esam pagodināti uzņemt Jelgavā vēstnieka kungu, jo saskatām iespējas stiprināt un padarīt ciešākas līdzšinējās sadarbības saites ar Uzbekistānu. Mums kā universitātei ir spēcīgi mācībspēki un pētnieki, kuru kompetences jau novērtējuši uzbeku kolēģi un esam ieinteresēti sniegt atbalstu universitātēm un studējošajiem gan pētniecisko, gan studiju aktivitāšu īstenošanā, kurās nozīmīga ir arī vēstniecības loma,” pēc tikšanās ar vēstnieku stāstīja LLU rektore Irina Pilvere.

Uzbekistānā LLU sadarbības partneri ir Taškentas Valsts Agrārā universitāte un tās Andižanas pārstāvniecība, Samarkandas Veterinārmedicīnas institūts, Taškentas Valsts Ekonomikas universitāte un tās Samarkandas pārstāvniecība, Taškentas Valsts Finanšu institūts, Taškentas Valsts Pedagoģijas universitāte un Bukharas Valsts Universitāte.  

Ar vēstnieku tikās I. Pilvere, studiju prorektors Aigars Laizāns, Starptautiskās sadarbības centra vadītājs Voldemārs Bariss, Mūžizglītības centra vadītāja Ilvita Švāne un Starptautiskās sadarbības centra vadītāja vietniece Ligita Vaita.

Pievienots 08/09/2020