Pārlekt uz galveno saturu

LLU sadarbībā ar Rēzeknes pašvaldību strādā pie dabas resursu integrētas pieejas pilsētas tūrisma infrastruktūras plānošanā (INT11)

Šī publikācija ir sagatavota ar Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam finansiālu atbalstu. Par tās saturu pilnībā atbild Latvijas Lauksaimniecības universitāte un tā var neatspoguļot Programmas, Programmas dalībvalstu Latvijas un Krievijas, kā arī Eiropas Savienības viedokli.

Programmas mājas lapa: www.latruscbc.eu

LLU ainavu arhitektūras un plānošanas, kā arī vides un ūdenssaimniecības specialitātes mācībspēki un studenti studiju procesa ietvaros devās uz Rēzekni, lai strādātu pie dabas resursu iekļaujošas tūrisma infrastruktūras plānošanas un lietus dārzu izveides. Šīs aktivitātes notiek sadarbībā ar Rēzeknes pašvaldību Latvijas - Krievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Promotion of water resource sustainability for tourism and attractiveness of CBC of Rēzekne & Ostrov” (Sticky urban areas) ietvaros.

Projekta mērķis ir pārveidot Rēzeknes un Ostrovas pilsētās esošos ūdens resursus par ilgtspējīgāku un pievilcīgāku vietu to iedzīvotājiem un apmeklētājiem, saglabājot līdzsvaru starp sociālajiem, ekonomiskajiem un vides faktoriem.

Aktivitātes ir daļa no GREEN LAB pasākuma, kas ietver pilsētas esošo ūdens resursu izpēti (piesārņojums, plūdu riski, pievilcība tūrisma attīstībai). Projekta sadarbības partneri Krievijā, Ostrovas pašvaldība un Pleskavas universitāte, paralēli Latvijas aktivitātēm līdzīgas īsteno arī Krievijā. Iegūtie izpētes dati turpmākās nedēļas tiks apkopoti un analizēti, izmantojot ArcGIS programmatūru, pēc tam veidojot sabiedrībai pieejamas un viegli uztveramas interaktīvas kartes par dabas resursu lomu pilsētvidē. Tāpat iegūtā informācija tiks izmantota jauna tūrisma maršruta, gar Rēzeknes upi, interaktīva materiāla Eco quest izstrādei, kas ietvers jautājumus, uz kuriem atbildes varēs rast turpat tūrisma maršruta posmā vai arī Rēzeknes mājaslapā.

 

Foto Foto Foto

 

Pievienots 15/09/2020