Pārlekt uz galveno saturu

Stafetē "… pa Jelgavu kāds students klīst" uzvar meži

16. septembra vakarā jau astoto gadu norisinājās īpaša universitātes tradīcija – improvizēta stafete “… pa Jelgavu kāds students klīst”. Tajā pirmkursnieki sacenšas ātrumā un veiklībā un skrien stafeti, taču ne jau sporta tērpos pa sporta laukumu, bet ģērbušies žaketēs, ar grāmatām un īpašām lupām rokās šķērso Mītavas tiltu un finišē pie Jelgavas studenta Jēkaba Ceriņa strūklakas. Sīvā piecu fakultāšu cīņā uzvaru šoreiz izcīnīja LLU Meža fakultātes komanda.

Šogad stafetē dalību pieteica piecu fakultāšu komandas – Meža, Tehniskās, Vides un būvzinātņu, Ekonomikas un sabiedrības attīstības un Informācijas tehnoloģiju fakultāte. Lai gan stafetes nolikumā minēts, ka vienā komandā piedalās 3 puiši un 3 meitenes, jau ne pirmo gadu dažām fakultātēm ir grūtības ar komandas nokomplektēšanu. Šoreiz Informācijas tehnoloģiju fakultātes komandā iztrūka sportiskās meitenes, līdz ar to startēja tikai 3 puiši, kuri piedalījās stafetē ārpus konkursa, katram no puišiem noskrienot divus posmus. LLU Sporta centrs izsaka pateicību par sportiskā gara uzturēšanu Ingum Siliņam, Vladislavam Mihailovam un Raimondam Daugulim.

Godīgā konkurencē stafetē šogad uzvaru svinēja Meža fakultāte, kas iepriekšējā gadā izpalika no godalgotā trijnieka. Komandā skrēja Dāvis Riekstiņš, Elīza Hermane, Liene Zēberga, Līga Kriškāne, Linards Roberts Pāviška un Reinis Matīss Upens.

Savukārt tūlīt aiz mežiem kā otrie finišēja Vides un būvzinātņu fakultātes komanda – Arta Jonāse, Ērika Leopolde, Tīna Nagle, Renārs Vasiļjevs, Eduards Šveimrauss un Linards Bružs.

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes pirmkursnieki izcīnīja trešo vietu jau otro gadu pēc kārtas. Šoreiz par to parūpējās Sniedz Marta Grīnberga, Marija Lukina, Jevgēnijs Djubko, Rihards Birznieks, Jēkabs Kurmis un Lovisa Ķerubina.

Ne mazāk ātri un veikli par citiem bija arī Tehniskās un Lauksaimniecības fakultāšu pirmkursnieki, taču kādas distancē pazaudētas sekundes liedza viņiem finišēt godalgotajās vietās. Tehniskās fakultātes komandā startēja Anna Ķuze, Gabriela Saulīša, Egija Kļaviņa, Klāvs Doniņš, Lauris Lemhens un Kārlis Skrastiņš, bet Lauksaimniecības fakultātes komandā – Dana Kalcenava, Mārtiņš Zemešs, Madara Kanča, Rūdolfs Ozols, Loreta Dišlere un Dagnis Bukšs.

Pirmkursnieku skrējiens pirmo reizi tika organizēts 2013. gada 18. septembrī par godu LLU 150 gadu jubilejai. Skrējienā piedalās visu fakultāšu pirmkursnieki, veidojot fakultāšu komandas. Katru fakultāti parasti pārstāv trīs jaunieši un trīs jaunietes, kuri "studenta formā" – ar žaketi, lietussargu un grāmatu rokās - šķērso Mītavas tiltu no Pasta salas, finišējot pie skulptūras "Jelgavas students". Šogad viens no stafetes atribūtiem – lietussargs – tikai aizstāts ar lupu. Viens komandas dalībnieks stafetes laikā veic aptuveni 150 m garu stafetes posmu. Skrējiena ideja veidota, iedvesmojoties no skulptūras "Jelgavas students", kas tika atklāta 2013. gada 2. septembrī Jelgavā pie Mītavas tilta.

Pievienots 17/09/2020