Pārlekt uz galveno saturu

Norisinājies jauno studentu seminārs "LLU&Chill"

Attēla autors: No LLU arhīva

Jau ceturto gadu Bulduru Dārzkopības vidusskolā (BDV) notika LLU Studējošo pašpārvaldes (SP) organizēts pirmkursnieku seminārs "LLU&Chill”, ko apmeklēja vairāk nekā 35 jaunie LLU studenti. Semināra mērķis bija iepazīstināt pirmā kursa studentus ar studiju procesu, studentu dzīvi, veicināt to aktivitāti LLU vidē, motivēt jauniešus darboties gan fakultāšu, gan LLU Studējošo pašpārvaldēs, kā arī iepazīstināt ar LLU vadību un palīdzēt iepazīt LLU darbības struktūru.

Seminārs norisinājās trīs dienas, kas tika aizvadītas nopietnā, aktīvā un arī ikdienišķā gaisotnē. Ierodoties Bulduru Dārzkopības vidusskolā, dalībnieki iekārtojās un devās uz pirmajām aktivitātēm, kurās iepazinās ar organizatoriem un dienas kārtību. Vispirms dalībniekiem tika organizēta ievadlekcija, bet pēc tās sekoja improvizācijas teātra nodarbības, ko vadīja Agnese Vasiļjeva un Rihards  Goldmanis, kā arī nakts piedzīvojums – trase ar astoņām pieturvietām.

Lai otrās dienas rītā iekustinātu pirmkursniekus un organizatorus, notika enerģisks rīta skrējiens līdz jūrai, bet turpinājumā bija iespēja piedalīties LLU studiju prorektora Aigara Laizāna lekcijā. Tās laikā LLU studiju prorektors pirmkursniekus iepazīstināja ar universitātes akadēmisko vidi, kā arī aicināja studentus raudzīties ārpus sabiedrībā pieņemtajiem rāmjiem. Tāpat pasākumā klātesošos uzrunāja LLU Komunikācijas un mārketinga centra komunikācijas speciāliste Linda Groma, kura aicināja studentus ļauties studiju dzīvei, būt pašiem un padomāt par to, ka, pabeidzot studijas, dzīve universitātē nebeidzas. Iegūtās zināšanas Lindas lekcijā studenti pielietoja arī praksē, veidojot īsu un kodolīgu reklāmu par LLU. Turpinājumā pirmkursniekus uzrunāja Igors Uhaņs no Latvijas Studentu apvienības (LSA), kurš stāstīja par studentijas iespējām ārpus universitātes, kā arī par to, ko students var iegūt darbojoties savas fakultātes vai LLU Studējošo pašpārvaldēs. Pēc Igora lekcijas studentus ieradās izglītot Aksels Indrijaitis, students, kurš jau no pirmā kursa aktīvi darbojas universitātes mērogā un ārpus tās. Aksels jauniešiem, caur savas dzīves piemēriem, parādīja to, ka būt aktīviem studiju laikā ir nenovērtējama bagātība. Savukārt Ņikita Beluško, LLU absolvents, jau ceturto gadu atgriezās pirmkursnieku seminārā, lai dalītos ar savu pieredzi, ko viņš ieguva Erasmus+ mobilitātē, turklāt aicināja studentus izmantot šo lielisko iespēju studiju laikā. Savukārt vakara izskaņā notika popiela, kurā piedalījās gan dalībnieki, gan organizatori. Populāru latviešu dziesmu aranžējumi un deju soļi padarīja koncertu neaizmirstamu.

Semināra noslēgumā dalībnieki devās uz upes krastu, lai kopā ar organizatoriem pārrunātu paveikto un dalītos savās pārdomās par pasākuma norisi. LLU Studējošo pašpārvalde atzinīgi novērtē dalībniekus un organizatorus, tādējādi tika izsniegti gan atzinības raksti, gan balvas no šī pasākuma sponsoriem.

Pateicoties LLU rektores Irinas Pilveres, Bulduru Dārzkopības vidusskolas, LLU Sporta centra un LLU Studējošo pašpārvaldes atbalstam, pasākums tika aizvadīts veiksmīgi. Tāpat organizatori cer, ka pasākuma dalībnieki un pieaicinātie viesi jūt gandarījumu par paveikto darbu, lai turpinātu piedalīties LLU un citās sabiedriskās aktivitātēs. 

Esam gandarīti un pateicīgi mūsu "LLU&Chill"  semināra fantastiskajiem sponsoriem: PB Telpa, VR Gaming, Cannelle Bakery, Snacks and more, Miķeļa alus darītava, The Blow, JZK, Mansards, Jelgavas dome, Labietis, ZOC,  Central Cafe Jelgava, River Cruises, ZS Vārpas, Knockout Barber Shop un ZS Kurmīši.

Seminārs "LLU&Chill” sniedza prieku, iedvesmu, jaunus kontaktus un spilgtas atmiņas ne tikai dalībniekiem, bet arī organizatoru komandai. Lielu paldies vēlamies teikt semināra galvenajiem organizatoriem - Kirilam Kačkanam un Santai Ozoliņai, kuri parūpējās par organizatoru komandas saliedētību un atbildības sajūtu. Šī gada organizatoru skaits bija kupls, taču katrs ieguldīja spēkus, lai viss notiek bez aizkavēšanās. Un, protams, īpaši lielu paldies vēlamies teikt organizatoru komandai - Dainai Taupmanei, Elīnai Grāvītei, Agnesei Vasiļjevai, Evelīnai Vasarājai, Letīcijai Kalvei, Paulai Elīzai Valdmanei, Arturam Bārtulam, Edijam Petrovskim, Kārlim Peteram, Klāvam Elsiņam, Rihardam Goldmanim, Robertam Leitholdam, Reinim Cīparam, Ingum Ivanovam un Kristapam Ozoliņam.

Semināra "LLU&Chill" laikā tika ievēroti epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

LLU – izglītība ar pievienoto vērtību jeb tas, ko neredzam augstākās izglītības diplomā.

 

Pievienots 21/09/2020