Pārlekt uz galveno saturu

LLU aicina piedalīties starptautiskajā akadēmiskajā konferencē par studiju kvalitāti

29. janvārī no plkst. 10.00 (Rīgas laiks) norisināsies tiešsaistes starptautiskā akadēmiskā konference “Study Quality: Experience and Improvement”, kurā biznesa un akadēmiskās vides pārstāvji diskutēs par studiju kvalitāti un izaicinājumiem tās sasniegšanā, īstenojot attālinātās studijas. Konferencē ar savu pieredzi izglītības un attālināto studiju jomā dalīsies viedokļu līderi starptautiskajā vidē – futūrists Georgs Muirs, digitalizācijas eksperts tūrismā Nikolas Halls un lauksaimniecības inženierzinātnes asociētais profesors Jirī Mašeks-, kā arī LLU mācībspēki un studējošie. Konferencē aicināts piedalīties ikviens interesents.

Pieteikšanās konferencei norisinās līdz 27. janvārim, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu, kas pieejama šajā saitē. Konferences darba valoda – angļu.

Konference LLU ir ikgadēja universitātes tradīcija brīdī, kad noslēdzies rudens semestris un tuvojas pavasara semestris. Tā vienmēr pulcējusi universitātes akadēmisko personālu, lai diskutētu par aktuālajām studiju gada tendencēm, dalītos ar savu pieredzi un kopīgi meklētu risinājumus dažādiem izaicinājumiem augstākajā izglītībā.

Šogad LLU konferenci atvērusi ikvienas augstskolas akadēmiskā personāla pārstāvim Latvijā un ārvalstīs un epidemioloģiskās drošības nolūkos to pārcēlusi uz digitālo vidi, kas arī ļāvis paplašināt potenciālo dalībnieku loku.

Kā konferences galvenie runātāji izvēlēti trīs viedokļu līderi starptautiskajā vidē. Konferenci ar ziņojumu “The future of education” atklās futūrists un uzņēmumu vadītājs Georgs Muirs no Zviedrijas. Viņam ir 27 gadus ilga pieredze biznesa vidē, attīstot tādus uzņēmumus kā IKEA un Udal Cuain AB. Šobrīd G. Muirs attīsta biznesa un cilvēkresursu stratēģijas ASV un Austrālijas jaunuzņēmumos, kā arī vada seminārus par nākotnes darbu, labklājību darbavietā un mākslīgā intelekta ētiskajiem aspektiem.

Turpinājumā digitālo risinājumu eksperts Nikolas Halls stāstīs par digitalizāciju izglītībā “Innovating with Digital to Succeed with Remote Learning”. Viņš ir uzņēmuma “Digital Tourism Think Tank” dibinātājs un vadītājs un tiek uzskatīts par tūrisma nozares vadošo ekspertu ar specializāciju galamērķu mārketingā.  

Savukārt asociētais profesors Jiri Mašeks uzstāsies ar tēmu “The educational process from the perspective of academic staff and students”. Viņš ir lauksaimniecības inženierzinātnes asociētais profesors un fakultātes dekāns Čehijas Dzīvības zinātņu universitātē Prāgā. J. Mašekam ir ilggadēja pieredze kā prodekānam studiju jomā, un šobrīd viņš ir arī LLU Starptautiskās ekspertu padomes loceklis.

 Konferences turpinājumā ar dažādiem ziņojumiem uzstāsies arī LLU kolēģi:

  • Gatis Vītols “When your skills and your study programme are evaluated at the same time: examples from the study programme director”.
  • Līga Paula “Between tradition and innovation: shortcomings and advantages of distance learning in sociology study programs”.
  • Voldemārs Bariss, Ligita Vaita “International student survey: results and necessary actions”.

Konferences noslēgumā ar ziņojumu "Remote learning from student viewpoint" uzstāsies LLU Studējošo pašpārvaldes vadītājs Ernests Brēdiķis.

Starptautiskā akadēmiskā konference ir viena no  Eiropas Sociāla fonda atbalstītā projekta “Latvijas Lauksaimniecības universitātes pārvaldības pilnveide” aktivitātēm. Tā mērķis ir pilnveidot LLU studiju programmu satura kvalitāti un, efektīvi izmantojot pieejamos resursus, nodrošināt labāku augstākās izglītības institūcijas pārvaldību un vadības personāla kompetenču un prasmju paaugstināšanu.

logo
Pielikums Izmērs
Konferences programma 29.01.2021. 427.57 KB
Pievienots 12/01/2021