Pārlekt uz galveno saturu

IZM un LZP informē, ka fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu (FLPP) konkursu plānots izsludināt 2021. gada 3. maijā un projektus konkursam varēs iesniegt līdz 31. augustam

Attēla autors: No LLU arhīva

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Latvijas Zinātnes padome (LZP) informē, ka fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu (FLPP) konkursu plānots izsludināt 2021. gada 3. maijā un projektus konkursam varēs iesniegt līdz 31. augustam. 

Kopējais konkursam pieejamais finansējums prioritārajiem zinātnes virzieniem visās zinātnes nozaru grupās būs 14 808 202 eiro.


Konkursā projektus varēs iesniegt Latvijā reģistrētas zinātniskās institūcijas, kas atbilst pētniecības organizācijas definīcijai. Projektu pieteikumu izvērtēšana atbilstoši Apvārsnis 2020 principiem notiks no septembra līdz novembrim, bet orientējoši 30. novembrī LZP paziņos konkursa rezultātus.

Kopš 2018. gada FLPP konkurss notiek pēc jauniem, uzlabotiem noteikumiem, nodrošinot lielāku ikgadējo finansējumu (2022. gadā pieejamais finansējums palielināsies par 1,5 miljoniem eiro, salīdzinot ar 2021. gadu) un būtiski uzlabotu vērtēšanas procedūru, lai nodrošinātu Latvijas virzību uz izcilību zinātnē.

FLPP ir Izglītības un zinātnes ministrijas finansēta uz zinātnisko izcilību vērsta zinātnes finansēšanas programma, kuras mērķis ir radīt jaunas zināšanas un tehnoloģiskās atziņas visās zinātnes nozaru grupās – dabaszinātnēs, inženierzinātnēs un tehnoloģijās, medicīnas un veselības zinātnēs, lauksaimniecības, meža un veterinārās zinātnēs, sociālajās zinātnēs, humanitārajās un mākslas zinātnēs. Pētījumu tematus, mērķus un uzdevumus formulē paši zinātnieki (bottom-uppieeja). Programmas ietvaros finansējumu piešķir projektiem, pamatojoties uz atklāta konkursa rezultātiem atbilstoši Ministru kabineta 2017.gada 12.decembra noteikumiem  Nr. 725 Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu izvērtēšanas un finansējuma administrēšanas kārtība un attiecīgā konkursa nolikumam. FLPP projektu konkursu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai organizē un īsteno Latvijas Zinātnes padome.

 

Saite uz šo paziņojumu LZP mājas lapā: https://lzp.gov.lv/2021/01/20/aktuali-par-fundamentalo-un-lietisko-petijumu-projektu-konkursa-norisi-2021-gada/


LLU kontaktpersona: Zinātnes un projketu attīstības centra projektu vadītāja Tatjana Lejava, 63005685, e-pasts: tatjana.lejava@llu.lv, Pils 189.kabinets.

Apliecinājumu pieteikšana, kā arī citu vispārējo LLU dokumentu sagatavošana notiek sūtot informāciju LLU augstākminētajai kontaktpersonai Tatjanai Lejavai līdz 20.08.2021.

Projektu pieteikumu iesniegšana tiek plānota ne vēlāk kā 30.08.2021. plkst. 12.00.

Pievienots 21/01/2021