Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" ieraksta jaunu lapu vēsturē

Attēla autors: No LLU arhīva

Hokeja komanda "Zemgale/LLU" noslēgusi Optibet hokeja līgas regulāro čempionātu, izcīnot tajā pirmo vietu. Tik augstu rezultātu hokejisti panāca pirmo reizi, tādējādi Jelgavas hokejā tika ierakstīta jauna vēstures lapa.

"Zemgale/LLU" regulārajā čempionātā aizvadīja 36 spēlēs no kurām zaudēja tikai piecas un kopumā sakrāja 62 punktus. Jāpiezīmē, ka čempionāta kausu hokejisti saņēma trīs spēles pirms turnīra beigām, jo tuvākie sekotāji no "Olimp/Venta 2002" vairs nespēja apsteigt jelgavniekus.

Turnīrs bija arī visrezultatīvākais komandas vēsturē. Sportisti tajā guva 175 vārtus, kas ir lielākais skaits komandas vēsturē, ka arī vismazāk ripu ielaida savos vārtos – 66 reizes.

"Zemgale/LLU" uzbrucējs Kirils Tambijevs, kurš traumas dēļ nospēlēja tikai 27 spēles, turnīra laikā sakrāja 52 rezultativitātes punktus (20+32) un kļuva par regulārā čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. Diemžēl veselības problēmas neļaus viņam palīdzēt komandai cīnīties par Latvijas čempiona titulu.

Tagad komandai priekšā stāv lielākais izaicinājums – izslēgšanas spēļu kārta, kurā starp četrām komandām tiks noskaidrots Latvijas hokeja čempions. Izslēgšanas spēļu kārtā tiks aizvadīts pusfināls un fināls, kurā komandas cīnīsies līdz četrām uzvarām katrā posmā.

"Zemgale/LLU" pusfinālā tiksies ar regulārā čempionāta ceturtās vietas ieguvējiem – "Mogo/LSPA", kuri ir pēdējie, kas izcīnīja čempionu titulu 2019. gadā. 2020. gadā ierobežojumu dēļ izslēgšanas kārta nenotika un Latvijas čempions netika noskaidrots, bet regulārā čempionātā uzvarēja "Olimp" komanda.

Jelgavnieku izslēgšanas kārtas pusfināla spēles varēs vērot www.sportacentrs.com mājaslapā un TV kanālā sekojošos datumos: 22., 24., 26., 28. un 30. martā, kā arī 1. un 3. aprīlī. 

Pievienots 18/03/2021