Pārlekt uz galveno saturu

Jau 1. aprīlī - otrais LLU express ziņu raidījums nonāks pie skatītājiem

Attēla autors: No LLU arhīva

1. aprīlī plkst. 15.00 ikviens interesents aicināts LLU portālā un universitātes Facebook kontā pievienoties otrajam tiešraides raidījumam "LLU express ziņas". Tajā kopā ar ziņu vadītāju Aivi Ceriņu atklāsim noslēpumus, kā veiksmīgāk sagatavoties Lieldienām un, kā šos svētkus padarīt īpašus un drošus ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem. Tāpat sniegsim vērtīgus un pavasarīgus padomus par bērzu un kļavu sulām, kas drīzumā kļūs par vienu no apspriestākajām tēmām sociālajos tīklos.  

Lai gan Pūpolsvētdienu esam jau aizvadījusi, tomēr Lieldienu vēstneši tagad rotā ikvienu mājokli. Uz jautājumu, kā neapjukt plašajā pūpolu "piedāvājumā" un, kā atšķirt viltotus no īstiem, to skatītājiem pastāstīs viena no mūsu universitātes pētniecēm. Tāpat pie Aivja Ceriņa attālināti viesosies absolvents, kurš sniegs atbildi uz vispopulārāko jautājumu, kā ar 100% garantiju uzvarēt Lieldienu olu kaujās, taču kāds ļoti zinošs LLU profesors lauzīs mītus par to, kuri dzīvnieki īsti dēj olas Lieldienās, bet, kuri to turpina darīt arī pēc svētkiem. 

Turklāt svētku laikā nevienu vien reizi esam dzirdējuši mūžseno ticējumu: „Ja Lieldienās šūpojas, tad vasarā odi nelien acīs un lopi labi barojas.” Domājot par drošību svētku laikā, universitātes koksnes pētnieks sniegs īsu pamācību, kas jāņem vērā, lai šūpošanās ir droša un patīkama. 

Līdztekus Lieldienu aktualitātēm, stāstīsim arī par pavisam pavasarīgu tēmu un gastronomisko baudījumu – bērzu un  kļavu sulām. LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pētnieču redzeslokā ir dažādi interesanti fakti par to, vai tiešām tās ir veselīgas un kā atšķirt vienkāršu "cukurūdeni" no dabīgas kļavu sulas.

Turklāt raidījuma laikā ne mazāk svarīgi ir arī mūsu skatītāji, kuri arī varēs kļūt par LLU express ziņu tiešraides dalībniekiem, rakstot komentārus, viedokļus vai uzdodot jautājumus LLU Facebook lapā.

Savukārt, ja kādam neizdevās pievienoties pirmā raidījuma tiešraidei, tad aicinām ieskatīties mūsu universitātes mājaslapā, kurā arī turpmāk tiks publicēti visi aizvadīto raidījumu tiešraižu ieraksti.  

Nenokavē un pieslēdzies 1. aprīlī plkst. 15.00 LLU portālā vai Facebook lapā.

"LLU express ziņas" gaidāmas arī nākamajos mēnešos. Tajās ik reizi ļausim satikt interesantus universitātes cilvēkus un ielūkoties īpašos universitātes notikumos. Tuvojoties vasarai informēsim arī par aktualitātēm, kas svarīgas topošajiem studentiem un dalīsimies studentiskos padomos, kā padarīt studiju laiku par neaizmirstamu piedzīvojumu. Raidījuma veidošanā piedalās LLU studenti, kuri parūpēsies, lai ikviens uzzina informāciju, kas parasti līdz universitāšu reklāmas bukletiem nenonāk.

Pievienots 23/03/2021