Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" piedzīvo zaudējumu arī trešajā finālspēlē

Attēla autors: No LLU arhīva

Hokeja komanda "Zemgale/LLU" arī trešā spēlē piekāpās "Olimp/Venta 2002" hokejistiem ar rezultātu 1:3 (0:1; 1:0; 0:2) un Optibet hokeja līgas fināla spēļu sērijā paliek iedzinējos ar rezultātu 0:3. Vienīgos vārtus "lielā" vairākumā guva uzbrucējs Aleksandrs Novikovs.

"Zemgale/LLU" hokejisti spēles sākumā izskatījās pārliecinošāki un jau trešajā spēles minūtē nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā. Diemžēl arī šajā spēlē jelgavniekiem līdz galam nepadevās vārtu gūšana, ko nevar pateikt par "Olimp/Venta 2002" spēlētājiem. Trešdaļas septītajā minūtē pēc viesu kļūdas aizsardzībā laukuma saimnieku uzbrucējs Maksims Širokovs atklāja spēles rezultātu – 0:1.

Otrajā trešdaļā komandas centās izmantot "tuvā soliņa" priekšrocības, bet bez izteikta līdera šajā komponentē. Spēles nogriežņa otrā daļā jelgavniekiem izdevās piespiest rīdziniekus pārkāpt noteikumus savā zonā un ieguva iespēju spēlēt "lielā" vairākumā – pieci pret trīs. Pamatīgs viesu spiediens noslēdzās ar "Zemgale/LLU" uzbrucēja Aleksandra Novikova gūtiem vārtiem, kas atjaunoja spēles intrigu – 1:1.

Trešā trešdaļa jau otro reizi pēc kārtas kļuva par izšķirošu spēles nogriezni, kurā jelgavnieki zaudēja cerības uz uzvaru spēlē. "Olimp/Venta 2002" hokejistiem visas sērijas garumā ļoti labi padevās neļaut "Zemgale/LLU" hokejistiem iziet no savas aizsardzības zonas, bet mūsu puišiem tā ir viena no vājākām vietām, kura izpaudās arī sezonas laikā. Arī šajā spēlē izmantoja šo situāciju, kura noslēdzās ar Kirila Galohas gūtiem vārtiem – 1:2.

Trešdaļas vidū "Olimp/Venta 2002" noķēra jelgavniekus uz lēnas spēlētāju nomaiņas, kas ļāva Edijam Brahmanim gūt uzvaras vārtus – 1:3. Pēdējās divās trešdaļas minūtes "Zemgale/LLU" spēlēja sešatā pret četriem rīdziniekiem, kuri bija nopelnījuši noraidījumu, bet jelgavnieku galvenais treneris Artis Ābols nomainīja vārtsargu Rihardu Cimermani pret papildus uzbrucēju. Diemžēl vārtu realizācija nepadevās un mūsu puiši piedzīvoja kārtējo zaudējumu.

Nākamo spēli komandas aizvadīs 13. aprīlī Piņķos, Inbox.lv ledus hallē, kurā rīdziniekiem ir vajadzīga tikai viena uzvara, lai kļūtu par Latvijas čempioniem. Varbūt daudziem ir acīmredzams, ka "Olimp/Venta 2002" ir pārliecinoši sērijas līderi, tomēr hokejs nav tik vienkāršs un tajā var notikt neticamas lietas. Tāpēc otrdienas vakarā ieslēgsim "LTV 7" televīzijas kanālu un turēsim īkšķus par jelgavniekiem.

Vārtu guvēji

"Olimp/Venta 2002": 06:29 Maksims Širokovs (Ezītis, Pujacs); 46:50 Kirils Galoha (M. Širokovs, Rēdlihs); 52:46 Edijs Brahmanis (Apsītis).
"Zemgale/LLU": 34:06 Aleksandrs Novikovs (Razgals, Ozols) – vairākums +2.

Nākamā spēle norisināsies 13. aprīlī plkst. 19.30 Inbox.lv ledus hallē, bet tās tiešraide būs skatāma kanāla "LTV7" tiešraidē.

Pievienots 12/04/2021