Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! HK "Zemgale/LLU" kļūst par Latvijas vicečempioniem hokejā

Attēla autors: No LLU arhīva

Noslēdzoties "Optibet" hokeja līgas 2020./2021. gada sezonai, Jelgavas hokeja komanda "Zemgale/LLU" ar 0:4 piekāpās "Olimp/Venta 2002", kuri tādējādi kļuva par čempioniem, pēdējā no četrām spēlēm uzveicot jelgavniekus ar rezultātu 5:1. Neskatoties uz sāpīgo zaudējumu, "Zemgale/LLU" otro reizi savā vēsturē kļuva par Latvijas vicečempioniem un ir pilni optimisma gūt lielākus panākumus nākošajā sezonā.

Pirmie vārti "Olimp/Venta 2002" labā tika gūti pirmā periodi 15. minūtē par spīti tam, ka spēles sākumā "Zemgale/LLU" spēlētāji kontrolēja ripu un veica pārliecinošus uzbrukumus. Šoreiz jelgavniekiem neizdevās izmantot vairākumu, kā arī pietrūka precizitāte metienos pa vārtiem.

Spēles otrās trešdaļas vidū rīdzinieki izmantoja situāciju, jo "Zemgale/LLU" tika piešķirti divi noraidījumu, kā rezultātā "Olimp/Venta 2002" spēlētāji Emīls Ezītis un Georgijs Pujacs guva vārtus un izvirzīja komandu pārliecinošā vadībā ar 0:3. Pēc trešo vārtu zaudējuma jelgavnieku komandas galvenais treneris Artis Ābols paņēmu pusminūtes pārtraukumu, tādējādi līdz otrā perioda beigām "Zemgale/LLU" spēlētājs Roberta Petrovičs guva vienīgos vārtus jelgavnieku labā un otrā trešdaļa noslēdzās ar rezultātu 1:3.

Pēdējā trešdaļā vārtus guva tikai "Olimp/Venta 2002" spēlētāji un jelgavniekiem tā arī neizdevās atgūties, kā rezultātā "Zemgale/LLU" pēdējo fināla spēli zaudēja ar rezultātu 1:5. Jāatzīmē, ka kopējā "Optibet" hokeja līgas čempionātā jau otro reizi izcīnīja sudraba medaļas, atkārtojot savu 2017./2018. gada sezonas sniegumu.

Fotogrāfija no HK "Zemgale/LLU" arhīva

Pievienots 15/04/2021