Pārlekt uz galveno saturu

Skolotājus aicina piedalīties tiešsaistes seminārā par zinātniski pētniecisko darbu rakstīšanu

Attēla autors: No LLU arhīva

Lai sniegtu visaptverošas zināšanas par zinātniski pētniecisko darbu veikšanu sociālo zinātņu jomā, LLU pētnieki organizē tiešsaistes semināru "Kā uzrakstīt labu zinātniski pētniecisko darbu sociālajās zinātnēs? No idejas līdz pārliecinošai prezentācijai", kas norisināsies Zoom platformā 6. maijā no plkst. 15.00 līdz plkst. 17.00. Seminārā aicināti piedalīties skolotāji un ikviens, kurš vēlas papildināt savas zināšanas šajā jomā.

Pieaugot skolēnu un skolotāju interesei par zinātniski pētniecisko darbu (ZPD) izstrādi, LLU pētnieki reģionālajās un valsts līmeņa ZPD konferencēs novērojuši dažādas likumsakarības, klupšanas akmeņus, kā arī tēmas, kas jauniešus uzrunā – bieži vien tie ir sabiedrībā aktuāli procesi un fenomeni.

Seminārs iecerēts, lai sniegtu skolotājiem ieskatu par ZPD izstrādes gaitu un rezultātiem no to vērtētāju skatupunkta, tādējādi pilnveidojot pedagogu zināšanas par pētniecības procesu un pētnieciska darba rakstīšanu, kā arī stiprinot skolotāju kapacitāti pētniecisko darbu vadīšanā.

Pasākuma laikā tiks apskatīti svarīgākie aspekti, kas saistīti ar nozīmīgākajiem ZPD izstrādes etapiem, sākot ar temata izvēles aktualitāti, teorētiskā pamatojuma veidošanu, pētījuma metodoloģijas aprakstu, pētījuma rezultātu analīzi un darbu prezentāciju. Pedagogiem būs iespēja arī uzdot jautājumus un aktualizēt tos izaicinājumus, ar kuriem viņi paši ir saskārušies, vadot skolēnu darbus.

Pieteikumus dalībai lūgums nosūtīt e-pastā informacija@llu.lv līdz 5. maijam, norādot vārdu, uzvārdu un pārstāvēto organizāciju. Šie dati tiks izmantoti tikai saziņai par semināra norisi.

Semināru organizē LLU Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte.

Raksta titulbildei ir ilustratīva nozīme

Afiša

 

Pievienots 21/04/2021