Pārlekt uz galveno saturu

Studentu teātrī tapis videostāsts "Pazudušie cilvēki"

Attēla autors: No LLU arhīva

2021. gada ziemas mēnešos LLU Studentu teātris aktīvi turpinājis darbus, šoreiz aktieri savos brīvajos brīžos nodarbojās ar mirkļu iemūžināšanu sniegā un dialogu ierakstiem Zoom platformā, jo teātra režisores Astras Kacenas vadībā tika veidots videostāsts pēc Aksela Hirša tekstiem ar nosaukumu "Pazudušie cilvēki". To video formātā jau var noskatīties teātra "Youtube" kanālā.

Kā informē režisore Astra Kacena: "Stāsts ir nedaudz filozofisks, nedaudz uzjautrinošs vēstījums par mūsu laiku, kas jūtami palēninājās un situācijām, pārdomām, sajūtām, kurās dzīvojam. Par lielisko montāžas darbu esam pateicīgi Studentu teātra senlaiku aktierim - tagad video montāžas profesionālim Aigaram Neimanim. Ļoti veiksmīga izveidojās arī sadarbība ar teātra kustību konsultantu Vilni Bīriņu, kura mērķtiecīgi veidoto attālināto kustību nodarbību ieraksti, kā iecerēts, kļuva par neatņemamu stāsta sastāvdaļu. Video stāsta tapšana process - improvizāciju un asociāciju rotaļa, kas pamatā raksturo LLU Studentu teātra darbību, gan uz skatuves, gan nu jau fiksētās video versijās."

Pirmā videostāsta versija tika prezentēta 2021. gada Teātra dienā Rīgas Tehniskās universitātes organizētajā "Zoom" festivālā "Tikšanās 2021", taču pēc tam darbam tika veikti nelieli papildinājumi un 25. aprīlī "Pazudušie cilvēki" piedzīvoja pirmizrādi Zoom platformā - ar paša autora balss klātesamību.

"Paldies visiem tuvajiem un tālajiem skatītājiem, kuri dalījās savos iespaidos. Attālinātības periods ļāva satikties bijušajiem un esošajiem Studentu teātra aktieriem no dažādām valstīm, tādējādi iesākot atzīmēt LLU Studentu teātra 75. jubilejas gadu," noslēgumā pateicības vārdus teic A. Kacena.

Jāatzīmē, ka 29. maijā LLU Studentu teātris līdztekus ar diasporas teātriem piedalīsies festivālā "Pitons" ar darbu "Pazudušie cilvēki", kas būs skatāms Zoom platformā.

Aicinām LLU Studentu teātra aktualitātēm sekot viņu mājaslapā un Facebook kontā.

Videostāsts "Pazudušie cilvēki" 

Pievienots 13/05/2021