Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! LLU īstenotais projekts "ActiveMoms" nominēts Eiropas Komisijas apbalvojumam

Attēla autors: No LLU arhīva

Kopš 2003. gada Eiropas Savienības (ES) finansētie projekti, kuri sniedz ieguldījumu reģionālajā attīstībā, tiek apbalvoti ar ikgadējo Eiropas Komisijas apbalvojumu "Regiostars". Šogad Centrālās Baltijas programmas (Central Baltic Programme) apbalvojumam izvirzīti divi projekti, turklāt viens no tiem ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) īstenotais projekts "ActiveMoms".

Kā stāsta projekta zinātniskā vadītāja, Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes dekāne Andra Zvirbule: "Projekta "ActiveMoms” mērķis ir risināt kopējas Latvijas un Igaunijas pārrobežu problēmas, kas saistītas ar sieviešu sociālo atstumtību, periodā, kad jaunās māmiņas paliek mājās kopā ar pirmsskolas vecuma bērniem. Līdz ar to viņas nepiedalās darba tirgū un pieder pie Latvijas un Igaunijas lielāko mazākumtautību grupām. Projektā galvenais akcents ir palielināt sabiedrības izpratni par problēmām un grūtībām, ar kurām jāsaskaras jaunajām māmiņām un sniegt iedvesmu jaunu ideju realizācijai."

Projektā paredzētas īstenot vairākas aktivitātes jaunajām māmiņām: nodarbinātības forumi; uzņēmējdarbības dienas "Jūsu bizness ir iespēja!", tīklošanās pasākumi "Pārvērtiet vienkāršu darbību par biznesu!", turklāt 20 jaunās māmiņas saņem uzņēmēja - mentora konsultāciju "Pasakiet man, ko darīt!". Kopš projekta aizsākšanas 2019. gadā, vairākas sievietes ir veiksmīgi izmantojušas iespēju būt kā brīvprātīgajām prakses uzņēmumos, pie mentoriem apgūt biznesa veidošanas prasmes un vairākas jau uzsākušas savu uzņēmējdarbību.

Lai realizētu projekta mērķi, tā īstenošanā piedalās Latvijas Lauksaimniecības universitāte (Latvija), Lietišķo zinātņu universitāte (Igaunija) un  biedrība "Līdere". 

Eiropas Komisijas apbalvojums "Regiostars" katru gadu apbalvo labākos projektus piecās kategorijās – viedākais, zaļākais, labdarības, urbānais un gada aktualitātes projekts, kuru izvērtēšanā tiek vērtētas inovācijas un labās prakses reģionu attīstībai.

Balvas finālisti tiks paziņoti septembrī, kā arī tiks uzaicināti prezentēt projektus ES Reģionu nedēļā, kas norisināsies no 11. līdz 14. oktobrim. Uzvarētāji tiks atklāti 2. decembrī, kad Dubrovnikā norisināsies pasākuma apbalvošanas ceremonija. Papildus piecām kategoriju balvām, tiks noskaidrota arī skatītāju simpātija tiešsaistes balsojumā.

Pievienots 14/05/2021