Pārlekt uz galveno saturu

Iespēja pieteikties pētījuma projektam “Baltijas-Ziemeļu sadarbība tīrām enerģijas tehnoloģijām"

Attēla autors: No LLU arhīva

Informējam Jūs par iespēju pieteikties pētījuma projektā “Baltijas-Ziemeļu sadarbība tīrām enerģijas tehnoloģijām” (“Baltic-Nordic Roadmap for Cooperation on Clean Energy Technologies”).


Plašāku informāciju par projektu, kā arī pieteikšanās kārtību Jūs varat skatīt pielikumā, sīkāka informācija ir šeit.
 

Pētījuma mērķis - noteikt, kuras tīras enerģijas tehnoloģijas ir visatbilstošākās Baltijas un Ziemeļvalstu pētniecības sadarbībai attiecībā uz sinerģiju, digitālo savienojamību, kurināmā ražošanas iespējām, pieprasījuma pārvaldību un zaļo eksporta potenciālu.

Uzvarējušais  projekta īstenotājs definēs sadarbības ceļvedi tīras enerģijas tehnoloģiju izstrādei un sniegs ieskatu par to priekšrocībām, ierobežojumiem un pielietojumu starptautiskā kontekstā.

Galvenās tēmas:

  • Viedie pilsētu risinājumi, energosistēmu integrācija, digitālās enerģijas tehnoloģijas un ar tām saistītā datu vākšanas prakse;
  • Elektroenerģijas ražošana, transports, apkure un dzesēšana, infrastruktūra un ēkas nākotnes enerģijas bilancē;
  • Bezoglekļa tehnoloģijas, atjaunojamie energoresursi, elektrifikācija, digitalizācija, enerģijas uzglabāšana un alternatīvas degvielas, piemēram, ūdeņradis;

Enerģijas tehnoloģiju telpiskā ietekme blīvi un reti apdzīvotos apgabalos.

Aicinām aktīvi izmantot šo starptautiskās pētniecības pieredzes iespēju, kā arī pārsūtīt to adresātiem, kas varētu būt ieinteresēti pieteikties projektā!

Pieteikums jāiesniedz angļu valodā līdz 2.jūnijam.

Pielikums Izmērs
Aicinājums piedalīties.pdf 348.17 KB
Pievienots 17/05/2021