Pārlekt uz galveno saturu

Pievienojies Emīlam Balcerim LLU Atvērto durvju dienās tiešsaistē

Attēla autors: No LLU arhīva

2. un 3. jūnijā  no plkst. 14.00 līdz plkst. 15.00 LLU aicina ikvienu interesentu kopā ar LLU Atvērto durvju dienu pasākuma vadītāju Emīlu Balceri “izstaigāt” astoņas universitātes fakultātes un uzdot sev interesējošos jautājumus par studijām un studentu dzīvi Jelgavā. Pasākums būs skatāms LLU Youtube kontā.

2. jūnijā skatītāji tiks iepazīstināti ar sociālo zinātņu un biozinātņu virzienu studiju programmām

Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāte no plkst. 14.00 līdz plkst. 14.15 vedīs piedzīvojumā fakultātē, kur ikkatrs stūris ir iekārtots, domājot par studentu ērtībām, kā arī iepazīstinās ar pievienoto vērtību desmit dažādās programmās trīs studiju līmeņos. Studenti dalīsies pieredzē ne tikai par specializācijas virzieniem, ko iespējams apgūt, bet arī par praktisko nodarbību nozīmību studiju vielas apgūšanas procesā.

No plkst. 14.15 līdz plkst. 14.30 būs iespēja ielūkoties Lauksaimniecības fakultātes ikdienā, kur kopā ar pasākuma vadītāju varēs kļūt par lieciniekiem robota cīņai ar nezālēm, kā arī apskatīt atšķirības dažādajos specializācijas virzienos – laukkopībā, dārzkopībā, ciltslietu zootehnikā un lauksaimniecības uzņēmuma vadībā. Studenti no katras specializācijas stāstīs par veiktajiem pētījumiem, studiju ikdienu un būs pat iespēja tiešsaistē apciemot LLU Zirgkopības mācību centru “Mušķi”.

Jaunākās inovācijas meža nozarē no plkst. 14.30 līdz plkst. 14.45 rādīs Meža fakultātes studenti, sniedzot ieskatu darbā ar dronu, plazmas griešanas galdu un citām tehnoloģijām, ar kurām strādā studenti programmās "Kokapstrāde", "Mežzinātne" un "Mežinženieris", lai papildinātu praktiskās iemaņas studiju procesā. Topošie nozares speciālisti ne tikai pastāstīs par fakultātes studiju piedāvājumu un programmu atšķirībām, bet arī parādīs to, cik liela nozīme ir tradīcijām, kuras fakultātē tiek piekoptas.

Veterinārmedicīnas fakultātes studenti no plkst. 14.45 līdz plkst. 15.00 vedīs tur, kur ne katrs var iekļūt, ļaujot apzināt veterinārās klīnikas ikdienas darbu un pastāstot, kā apvienot studijas ar aktīvu ārpusstudiju dzīvi. Fakultātes ekskursijā Emīls iepazīsies gan ar dzīvnieku fizioterapijas telpu, gan kompjūtertomogrāfu un rentgenu, ar zirgu operācijas zāli un pat vietu, kur visi veterinārmedicīnas studenti uzsāk savas veterinārārsta gaitas, mācoties to, kā likt šuves un veikt intubāciju.

Savukārt 3. jūnijs būs inženierzinātņu virziena studiju programmu diena

Tehniskās fakultātes studenti atklās inženierzinātņu dienu no plkst. 14.00 līdz 14.15 ar praktiskām aktivitātēm, kā automobiļu elektronikas testa izmēģinājumiem, enerģētikas stenda pārbaudēm, robota rokas demonstrējumiem, kā arī pastāstīs, kā fakultātē tika radīts ar gaisu darbināms auto jeb pneimobilis un apskatīs dizaina un amatniecības studentu darbu izstāžu zāli. Studenti pārsteigs Emīlu ar kuplo studiju programmu klāstu un stāstiem par Mehu dienu organizēšanu.

Kā pagatavot izcilu krāsaino burgeru maizīti un pašam savu saldējumu? Uz šo jautājumu atbildes sniegs Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pārstāvji ekskursijas laikā no plkst. 14.15 līdz plkst. 14.30, kur gatavošanas procesa laikā radītie produkti tiks mikrobioloģiski pārbaudīti, testēti, sensori novērtēti un arī iepakoti. Būs iespēja iepazīties ar mācību virtuvi un uzzināt, kādām īpašībām jāpiemīt, lai kļūtu par speciālistu pārtikas jomā.

No plkst. 14.30 līdz plkst. 14.45 Vides un būvzinātņu fakultāte izrādīs Valdekas pili jeb ainavu arhitektu mājvietu, iepazīstinot ar digitālajiem rīkiem, kuri ir palīgi topošajiem nozares profesionāļiem. Būs iespēja vērot gan slodžu testus būvniecībā un praktiskos eksperimentus ūdens kvalitātes noteikšanā, gan apskatīt, kā zemes ierīcībā un mērniecībā tiek izmantoti nivelieri, tahimetri un dronu sistēmas.

Atvērto durvju dienas noslēgs Informācijas tehnoloģiju fakultāte, no plkst. 14.45 līdz plkst. 15.00, laužot stereotipus par IT nozarē studējošajiem. Būs iespēja ieskatīties fakultātes laboratorijās, grafikas laboratorijā vērot, kā top 3D animācijas, programmatūras izstrādes laboratorijā studenti iepazīstinās ar dažādajiem kursiem, kuri tiek apgūti, studējot fakultātē, un skaitļošanas ilgtspējas laboratorijā tiks demonstrētas brilles, kuras redz daudz vairāk par cilvēka aci.

Tiešsaistes Atvērto durvju dienas būs iespējams apmeklēt LLU Youtube kanālā: https://www.youtube.com/user/lluvideo. Turklāt pasākuma laikā ne mazāk svarīgi ir mūsu skatītāji, kuri arī varēs kļūt par LLU Atvērto durvju dienu tiešsaistes dalībniekiem, rakstot komentārus, viedokļus vai uzdodot jautājumus Youtube kontā.

Tā kā klātienē iepazīties ar LLU telpām šobrīd nav iespējams, aicinām apmeklēt virtuālās tūres, lai attālināti paviesotos LLU un fakultāšu gaiteņos. Turklāt, kamēr gaidi virtuālo tikšanos ar mums, tev ir iespēja apskatīt universitātes studiju programmu piedāvājumu.

LLU vēsturiski veidojusies kā lauksaimniecības universitāte, taču mūsdienās piedāvā augstāko izglītību ļoti plašā nozaru lokā. Tādējādi LLU kā savu augstskolu izvēlas ne vien studētgribētāji no Latvijas, bet arī ārvalstīm, kas apliecina augstu starptautisko atpazīstamību un konkurētspēju. Prestižajā Times Higher Education reitingā LLU nosaukta kā 2021. gada viena no pasaules labākajām augstskolām, kuras mācībspēki ir aktīvi pētniecībā un orientēti uz inovāciju radīšanu ražošanā. Studentiem, kuri studē Jelgavā, ir unikāla iespēja zināšanas iegūt to profesoru vadībā, kuri paši rada atklājumus un veicina jaunu produktu un tehnoloģiju attīstību informācijas tehnoloģijās, inženiertehnikā, pārtikas pārstrādē, kokrūpniecībā, lauksaimniecībā, vides apsaimniekošanā un citās jomās.

Ikdienā ar mums vari satikties arī Facebook lapā /latvijaslauksaimniecibasuniversitate, Instagram bildēs /lluniversitate, Twitter čivinātājos /@LLU_lv.

Afiša

 

Pievienots 24/05/2021