Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pētnieki saņem Aizsardzības industrijas Gada balvu izglītībā un pētniecībā

Attēla autors: No LLU arhīva

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija jeb DAIF Latvija trešo gadu pēc Latvijas Drošības un aizsardzības klastera iniciatīvas sveic labākos pētniekus no Latvijas izglītības un pētniecības iestādēm un pasniedz "Aizsardzības industrijas gada balvu izglītībā un pētniecībā". Šogad laureātu vidū LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pētnieki – profesore un vadošā pētniece Sandra Muižniece – Brasava, doktorants Ēvalds Raits un doktorante Iveta Rutka.

"Aizsardzības industrijas gada balva izglītībā un pētniecībā" mērķis ir katru gadu izvērtēt un ar naudas prēmijām rosināt uz sadarbību ar studentiem un pētniekiem, kuru darbam ir potenciāls duālā pielietojuma produktu un pakalpojumu inovācijā.

Šogad nominētajiem pētījumiem nopietnu konkurenci sastādīja ilggadēji pētījumi ar augstu gatavību un pielietojamību drošības un aizsardzības struktūrās. Pirmo vietu dala divi pētījumi un katrs iegūst 1500 eiro prēmijas - LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pētnieki - Sandra Muižniece - Brasava, Ēvalds Raits un Iveta Rutka par sausās uzturdevas izstrādi Nacionālajiem Bruņotajiem spēkiem, sniedzot atbalstu to attīstībā, kā arī RTU Mehānikas un mašīnbūves institūta vadošā pētniece, Mehānikas un biotekstilmateriālu zinātniskās laboratorijas vadītāja Dr.sc.ing. Inga Ļašenko ar termiskā spektra diapazonā infrasarkanā un ultravioletā starojuma līmenī samazinošo tekstilmateriālu, informē Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija.

Sveicot LLU pētniekus, Aizsardzības ministrs Dr. Artis Pabriks attālināti uzsver: "Latvijas Aizsardzības ministrijai un bruņotajiem spēkiem ir izcila sadarbība ar mūsu aizsardzības industriju. Katru gadu mēs plānojam piešķirt jaunas balvas tiem, kas, mūsuprāt, ir nākuši ar visinteresantāko un vajadzīgāko piedāvājumu. Šogad šī balva iet trīs censoņiem no LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes, kuri mūs nākotnē ir gatavi apgādāt ar izcili kvalitatīvu Latvijas pārtiku, kuru mēs varam ilgi uzglabāt un tādējādi mēs gan krīzes apstākļos, gan arī ikdienā varam garantēt gan mūsu karavīriem, gan, cerams, arī citu valstu karavīriem, labu, kvalitatīvu pārtiku."

Aizsardzības industrijas gada balva izglītībā un pētniecībā 2021

Raksta titulbildē - LLU pētnieki un DAIF Latvija valdes priekšsēdētāja Elīna Egle. Foto: DAIF Latvija

Pievienots 09/06/2021