Pārlekt uz galveno saturu

15. jūlijā iestājpārbaudījums zīmēšanā studiju programmā "Ainavu arhitektūra un plānošana"

Attēla autors: No LLU arhīva

Līdz 12. jūlijam Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) Jelgavā norisinās topošo studentu uzņemšana pamatstudijās un augstākā līmeņa studiju programmās klātienē, tostarp arī LLU Vides un būvzinātņu fakultātes akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmā "Ainavu arhitektūra un plānošana". Šajā studiju programmā reflektantiem nepieciešams kārtot iestājpārbaudījumu zīmēšanā.

Pēc nepieciešamo dokumentu iesniegšanas uzņemšanas punktā vai pieteikuma elektroniskas apstiprināšanas studiju programmas “Ainavu arhitektūra un plānošana” reflektantiem 15. jūlijā Valdekas pilī (Rīgas iela 22, Jelgava) norisināsies iestājpārbaudījums. Tajā būs jāparāda iemaņas kompozīcijā, ģeometrisku ķermeņu konstruēšanā un ēnošanā, jāzīmē klusā daba, kas sastāv no vismaz trīs priekšmetiem (kanna, krūze, pudele u. tml.) Zīmējums veicams ar parastajiem zīmuļiem uz A3 formāta papīra lapas.  Darbs veicams 90 minūtēs.

Iestājpārbaudījuma dalībnieku darbi tiks vērtēti pēc šādiem kritērijiem - zīmējuma kompozicionālais izvietojums lapā, zīmējamo priekšmetu uzbūves izpratne un attēlošana zīmējumā, gaismu un ēnu attēlojums zīmējumā, perspektīvas efekta ievērošana zīmējuma uzbūvē un ēnošanā, zīmējuma grafiskais attēlojums.

Ierodoties uz iestājpārbaudījumu, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments un Covid-19 sertifikāts, drukātā veidā (ir veikta vakcinācija, 72 h derīgs negatīvs tests vai ir pārslimots vīruss). Iestājpārbaudījums ir bez maksas. Tam paredzēti divi laiki, kurus var izvēlēties, piesakoties studijām vienotās uzņemšanas sistēmā, vai klātienē. Reģistrācija uz eksāmena laiku ir vienota.

Vēlams līdz ņemt savus zīmēšanas piederumus – zīmuļus, zīmuļu asināmo un dzēšgumiju. Papīrs būs pieejams iestājpārbaudījuma vietā, bet var izmantot arī savu.

Konsultācijas zīmēšanā (attālināti) būs no 2021. gada 28. jūnija līdz 14. jūlijam darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00. Par konsultāciju var sazināties ar docenti Ivetu Lāčaunieci, e-pasts: iveta.lacauniece@llu.lv.

Pievienots 01/07/2021