Pārlekt uz galveno saturu

Veterinārmedicīna un projektu vadība – populārākās LLU programmas pēc pirmās uzņemšanas dienas

Attēla autors: No LLU arhīva

6. jūlijā Jelgavas pilī sākās topošo studentu dokumentu pieņemšana Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) 24 pamatstudiju un 18 augstākā līmeņa studiju programmās. Līderpozīcijas pēc pirmās dienas jau ierasti vairākus gadus saglabā divas studiju programmas – pamatstudiju programma "Veterinārmedicīna" un augstākā līmeņa studiju programma "Projektu vadība".  

Pēc pirmās uzņemšanas dienas LLU pamatstudiju programmas saņēmušas 991 pieteikumus. Kā pirmā studētgribētāju prioritāte LLU programmas norādītas 240 pieteikumos, kas ir būtiski vairāk nekā iepriekšējos gados pēc pirmās uzņemšanas dienas.

Lielākais pirmās prioritātes pieteikumu skaits saņemts studiju programmā "Veterinārmedicīna", kas tradicionāli saglabā pirmo pozīciju arī pēc uzņemšanas beigām. Turklāt augsta interese šogad pēc pirmās dienas ir arī par studiju programmām "Lauksaimniecība", "Datorvadība un datorzinātne", "Mežinženiers" un "Mežzinātne", kas liecina par dažādām studētgribētāju interesēm.

Savukārt augstākā līmeņa (maģistra) studijās pirmajā dienā saņemti 87 pieteikumi, kuros biežāk izvēlētas studiju programmas "Projektu vadība", "Mežzinātne", "Ekonomika", "Uzņēmējdarbības vadība", kā arī "Vides, ūdens un zemes inženierzinātnes". Topošo maģistrantu izvēlē ir vērojamas nelielas atšķirības no iepriekšējiem gadiem, taču Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē īstenotās programmas ir populāras vairākus gadus.

Jāatzīmē, ka LLU piedalās vienotajā pieteikšanās sistēmā portālā www.latvija.lv/studijas, Jelgavas pils uzņemšanas kontaktpunktā pieteikumu pamatstudijām var iesniegt arī citu 11 augstskolu reflektanti. Jelgavas pili pirmajā uzņemšanas dienā apmeklēja 125 topošie studenti un maģistranti, kas ir nedaudz mazāk kā iepriekšējos gadus. Tas norāda to, ka topošie studenti izmanto iespēju savus pieteikumus izveidot un apstiprināt elektroniski e-pakalpojumā.

Kā pirmais šogad Jelgavas pilī pieteikumu studijām iesniedza Nauris Lejnieks no Jelgavas, kurš izvēlējies savu izglītības ceļu turpināt Meža fakultātes profesionālajā bakalaura studiju programmā "Mežinženiers".

"Mans tēvs ir galdnieks, līdz ar to jau kopš bērnības esmu vienmēr braukājis viņam līdzi darba darīšanās, kā arī redzējis procesā, kā notiek šīs lietas. Pirms tam es izglītību ieguvu Jelgavas Tehnikumā, kurā mācījos arī galdniecību. Mācoties tehnikumā, sāku domāt par turpmākajām studiju iespējām un biju pārliecināts, ka augstāko izglītību vēlos iegūt meža nozarē," stāsta Nauris. Runājot par nākotnes plāniem, jaunietis atklāj, ka pašlaik ģimenei nepiederot meža īpašums, bet jau tuvākajā laikā plāno savu ieceri realizēt.

Jau iepriekš informējām, ka uzņemšana LLU pamatstudiju un maģistrantūras studiju programmās šogad notiek no 6. jūlija. līdz 12. jūlijam - darbadienās no plkst. 9.00 līdz 18.00, bet sestdien, 10. jūlijā, no plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00 (svētdien uzņemšanas kontaktpunkts būs slēgts).

LLU ir viens no lielākajiem biozinātņu centriem Baltijas valstīs un īsteno studijas biozinātnēs, inženierzinātnēs un sociālajās zinātnēs. Ar visu LLU studiju programmu piedāvājumu ikviens interesents var iepazīties LLU mājaslapā: https://www.llu.lv/lv/studiju-programmas

Pievienots 03/07/2021