Pārlekt uz galveno saturu

Sveikti LLU maģistri - Altum un Jelgavas domes balvu laureāti

10. septembrī LLU Aulā norisinājās ikgadējā Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmijas biedru pilnsapulce, kurā tradicionāli sveikti Attīstības finanšu institūcijas “Altum” un Jelgavas Domes balvu laureāti. Tie ir LLU izstrādāti maģistra darbi, kas veltīti lauku attīstības veicināšanai un Jelgavas un Zemgales reģionam nozīmīgu tēmu izpētei.

Attīstības finanšu institūcijas “Altum” balva jau vairākus gadus tiek pasniegta jaunajiem zinātniekiem par ieguldījumu lauku attīstības zinātniskajos pētījumos un pētījumiem, kas veicina lauku attīstību, to modernizāciju, uzņēmējdarbību, efektīvu finanšu līdzekļu izmantošanu.

Septembrī “Altum” balva piešķirta diviem LLU izstrādātiem pētījumiem. Viens no tiem ieguvis atzinību šogad, bet otrs – aizvadītajā gadā. Par 2021. gada laureāti kļuvusi Gita Leivalde un pētījums “Jauna produkta ieviešana – uztura bagātinātājs “Bišu maizes pulveris”” (zinātniskais vadītājs Dr. oec. Andrejs Lazdiņš). Savukārt par 2020. gadā izstrādātu pētījumu “Latvijas vietējo apdraudēto govju populāciju struktūras, iekšaudzēšanas un produktivitātes analīze” balvu ieguvusi Ieva Blumberga  (zinātniskā vadītāja Dr.agr. Daina Jonkus).

Jelgavas pilsētas domes balva, kas izveidota 2018. gadā, tiek pasniegta jaunajiem zinātniekiem, lai veicinātu Jelgavas pilsētas un Zemgales reģiona attīstību, atbalstītu zinātniskās izstrādnes un jaunatnes interesi par zinātni.

Arī šī balva pasniegta vienlaicīgi gan šī gada laureātam, gan aizvadītā gada laureātam. Par 2021. gadā izstrādātu pētījumu “Uzņēmējdarbība Jelgavas pilsētā” balvu ieguvusi Vineta Cukura (zinātniskā vadītāja Dr. oec. Aina Muška), bet par 2020. gadā izstrādātu pētījumu “Depozīta sistēmas ietekme uz dalīto atkritumu sistēmu Jelgavā” balvu ieguvusi Krista Klints (zinātniskā vadītāja Dr.oec. Aina Dobele).   

Abu balvu pasniegšana norisinās noslēgto sadarbības līgumu ietvaros starp balvas pasniedzējiem, Latvijas Lauksaimniecības un meža zinātņu akadēmiju un LLU.

Pievienots 13/09/2021