Pārlekt uz galveno saturu

Stafetē "… pa Jelgavu kāds students klīst" uzvar Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studenti

Attēla autors: No LLU arhīva

15. septembra vakarā jau devīto gadu norisinājās īpaša universitātes tradīcija – improvizēta stafete "… pa Jelgavu kāds students klīst". Tajā LLU studējošie sacenšas ātrumā un veiklībā un skrien stafeti, taču ne jau sporta tērpos pa sporta laukumu, bet ģērbušies žaketēs, ar grāmatām un īpašām lupām rokās šķērso Mītavas tiltu un finišē pie Jelgavas studenta Jēkaba Ceriņa strūklakas. Šogad stafetē varēja piedalīties ne vien pirmkursnieki, bet arī citos kursos studējošie un visveiklākie izrādījās Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studenti.

Stafetē dalību pieteica sešu fakultāšu komandas – Meža, Tehniskās, Vides un būvzinātņu, Ekonomikas un sabiedrības attīstības, Pārtikas tehnoloģijas un Lauksaimniecības fakultāte. Dažas no komandām bija parūpējušās par īpašiem komandu nosaukumiem, tādējādi Meža fakultātes studenti, iedvesmojoties no sava dekāna, pārtapa par Sisenīšiem, bet Vides un būvzinātņu fakultātes studenti par Skaistulīšiem. Savukārt Tehniskās fakultātes studenti, kuru komandā startēja dažādu studiju programmu tikai pirmā kursa studenti, godam nesa savas fakultātes zīmola vārdu – Mehi.

Visveiklākie un ātrākie šogad izrādījās Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studējošie, kuru rindās startēja dažādos kursos studējošie Arturs Boks, Pēteris Līcis, Ieva Celma, Vita Voitkuna, Tomass Redisons un Nadīna Pahmurkina. Aiz viņiem dažu sekundes simtdaļu attālumā finišēja Skaistulīši no Vides un būvzinātņu fakultātes – Evija Rudzīte, Linards Brūžs, Renārs Vasiļjevs, Raivis Kokanis, Tīna Nagle un Paula Pelnēna.

Izšķirošie notikumi, kas ietekmēja stafetes trešās vietas ieguvēju rezultātu, šoreiz norisinājās nevis pie finiša līnijas, bet gan stafetes posmos. Skriešanas un veiklības dieviete 15. septembra vakarā neglāba Pārtikas tehnoloģijas fakultātes komandu, kas neveiksmīgi pazaudēja lupu Driksas ūdeņos, un Meža fakultāti, kas aizmirsa uzvilkt studenta žaketi. Līdz ar to par trešās vietas ieguvējiem kļuva Mehu pirmkursnieki – Maruta Greidiņa, Elza Rudzīte, Veronika Jonova, Kristiāns Burkāns, Nauris Ziediņš un Artūrs Kozlovs -, kuri visu izdarīja precīzi un bija pietiekami veikli, lai noslēgumā saglabātu cerības pacīnīties arī par augstāku vietu. Kā viņi paši atzina pēc stafetes, šo cerību saglabāšot uz nākamo gadu, kad atkal būs ierindā un piedalīsies studentu tradicionālajā skrējienā.

Ne mazāk ātri un veikli par citiem bija arī Lauksaimniecības fakultātes studējošie, taču kādas distancē pazaudētas sekundes liedza viņiem finišēt godalgotajās vietās.

Stafete "… pa Jelgavu kāds students klīst" pirmo reizi tika organizēta 2013. gada 18. septembrī par godu LLU 150 gadu jubilejai. Skrējienā parasti piedalījās visu fakultāšu pirmkursnieki, veidojot fakultāšu komandas. Katru fakultāti parasti pārstāv trīs jaunieši un trīs jaunietes, kuri "studenta formā" – ar žaketi, lietussargu un grāmatu rokās - šķērso Mītavas tiltu no Pasta salas, finišējot pie skulptūras "Jelgavas students". Šogad viens no stafetes atribūtiem – lietussargs – tikai aizstāts ar lupu, un dalībai stafetē varēja pieteikties arī vecāko kursu studenti. Viens komandas dalībnieks stafetes laikā veic aptuveni 150 m garu stafetes posmu. Skrējiena ideja veidota, iedvesmojoties no skulptūras "Jelgavas students", kas tika atklāta 2013. gada 2. septembrī Jelgavā pie Mītavas tilta.

Fotogrāfijas lejupielādēt iespējams Mans LLU

Pievienots 16/09/2021