Pārlekt uz galveno saturu

Studentu teātris kuplina Vecpilsētas ielas svētkus Jelgavā

Attēla autors: No LLU arhīva

11. septembra rudenīgi siltajā vakarā Jelgavā atzīmēti Vecpilsētas ielas svētki - šoreiz jaunā veidolā "Pagalma stundas Vecpilsētas ielā", kuros apmeklētājus priecēja Jelgavas Latviešu biedrības dzejnieku klubs "Pieskāriens", balkona muzicēšanā piedalījās - "Rožkalnu ģimenes ansamblis", kā arī dueti "Labi cilvēki" un "Starp Diviem poliem". Īpašais viesis bija Arnis Miltiņš, kurš ir arī ilggadējs LLU Studenta teātra sadarbības partneris, vokālais pedagogs un atbalstītājs. Pasākuma dalībnieku vidū bija arī LLU Studentu teātris, Latvijas Performances mākslas centrs un Dukaprojekts ar performanci "Domēnu dobes dēstīšana". Turklāt pasākuma jauno konceptu un režiju veidoja Studentu teātra režisore Astra Kacena. 

Attālināto studiju laiks Studentu teātrī ir aizvadīts rosīgi un Vecpilsētas ielas svētkos režisores Astras Kacenas vadībā tika izrādītas audiālas video retrospekcijas no teātra projekta "Šekspīra varoņi un citāti mūsdienās".

Vecpilsētas ielas svētki Jelgavā tiek atzīmēti kopš 2013. gada, un to mērķis ir ļaut iepazīt vecpilsētas vēsturi un aicināt saskatīt tās attīstības perspektīvas. Pēc Otrā pasaules kara Jelgava bija sagrauta un lielākā daļa pilsētvides, tostarp arī Jelgavas pils, bija iznīcināta. Vēsturisko pirmskara apbūvi mūsdienās ir iespējams aplūkot tikai nedaudzās Jelgavas vietās. Viena no tām ir Vecpilsētas iela, kas šķērso savulaik galveno Jelgavas ielu – Dobeles ielu.

Atgādinām, ka septembrī Studentu teātrim ir Atvērto durvju dienas, kuru laikā norisinās arī jauno dalībnieku uzņemšana. Interesenti vēl var paspēt atklāt savu aktiera talantu un attīstīt runas mākslu 20. septembrī plkst. 19.00 J. Čakstes bulvārī 7.

Foto: Kristaps Barzdiņš

Pievienots 17/09/2021