Pārlekt uz galveno saturu

Pieminot valsts patriotus, LLU studenti skrien stafetē “Lāpa”

16. novembra vakarā Jelgavas pils pagalmā pulcējās LLU studējošie, lai jau 49. reizi piedalītos vienā no senākajām universitātes tradīcijām - vēsturiskajā stafetē “Lāpa”. Lai gan šoreiz klusāk un mazākā pulciņā nekā ierasts, studējošie ar lielu aizrautību un sportiskās sacensības garu veica stafetes distanci ap Jelgavas pils Rietumu spārnu un noskaidroja ātrākos.

Šogad stafetei dalību pieteica sešas studējošo komandas – ar vienu komandu tika pārstāvētas Vides un būvzinātņu un Pārtikas tehnoloģijas fakultātes, savukārt Meža un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes bija īpaši gatavojušās un katra stafetei pieteica divas komandas. Iespējams, tieši tas palielināja izredzes iegūt uzvaras kausu.

Sīvā konkurencē par uzvarētāja godu cīnījās vairāku gadu uzvarētāji – Vides un būvzinātņu fakultātes studenti – un Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes studenti. Līdz pat pēdējam stafetes posmam nebija skaidrības, kura no tām pirmā šķērsos finiša līniju. Turklāt šī intriga saglabājās līdz pat pēdējiem stafetes metriem, kad cieši viens aiz otra finišēja pēdējā posma skrējēji.

Par uzvarētājiem un Edmunda Feldmaņa ceļojošā kausa ieguvējiem kļuva Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes komanda, kuras sastāvā skrēja Nadīna Pahmurkina, Arta Grudule, Tomass Neuss Lucs, Artūrs Boks un Mārtiņš Freimanis. Bet godam otro vietu izcīnīja Vides un būvzinātņu fakultātes studenti – Raivis Kokanis, Anna Rita Gailīte, Linards Brūžs, Paula Pelnēna un Renārs Vasiļjevs.

Ne ar mazāku cīņas sparu finišēja abas Meža fakultātes komandas un otra Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes komanda. Līdz ar to trešo vietu izcīnīja Meža fakultātes komanda – Lauris Ruško, Ilmārs Duncis, Kārlis Salmiņš, Antra Umbraško un Liene Zēberga. Kā ceturtie finišēja Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes otra komanda – Anastasija Zavadska, Ilze Slišāne, Tomass Redisons, Kristaps Dauksts un Andis Silnieks. Meža fakultātes otra komanda ierindojās piektajā vietā. Tajā skrēja Varis Bāze, Jānis Mickevičs, Kristofers Petkus, Aiva Žindule un Līga Podniece.

Savukārt ar lielāku dāmu pārsvaru komandā, nekā citās komandās, šoreiz startēja Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studenti. Lai gan neizdevās pacīnīties par godalgotajām vietām, komanda izrādīja vislielāko cīņas sparu un neatlaidību un godam stafeti noslēdza. Komandā startēja Sofija Panfilova, Inga Madžule, Alvīne Henriete, Reinis Dulbergs un Andrejs Bānis.

Studentu stafeti “Lāpa” 1971. gada 17. novembrī aizsāka toreizējās Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas (tagad Latvijas Lauksaimniecības universitāte) mācībspēks Edvīns Feldmanis un mūsdienās turpina LLU Sporta centrs ar veiklākajiem, ātrākajiem un sportiskākajiem studentiem. Stafetes skrējiena distance vienmēr sākas un noslēdzas Jelgavas pils pagalma vidū un veido apli ap Jelgavas pils Rietumu spārnu. Stafetes skrējienā katrs dalībnieks, turot rokā ieslēgtu gaismas lukturīti, veic vienu apli. Stafetes skrējiena mērķis ir godināt universitātes un Latvijas patriotiskos cilvēkus. Šogad tā norisinājās ar viena gada pārtraukumu epidemioloģiski drošā vidē. Aizvadītajā gadā stafetes norise nebija iespējama valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ.

Pievienots 17/11/2021