Pārlekt uz galveno saturu

Vienojas par turpmāko sadarbību būvniecības jomā

Lai sekmētu dialogu starp būvniecības nozarē iesaistītajiem partneriem – izglītības iestādēm, uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām, piektdien, 26. novembrī, LLU Vides un būvzinātņu fakultātē (VBF) pieredzes apmaiņas un sadarbības vizītē viesojās Latvijas Būvnieku asociācijas prezidents, Rīgas Celtniecības koledžas direktors Normunds Grinbergs, Latvijas Būvinženieru savienības Izglītības un būvniecības zinātnes sekcijas vadītājs Juris Mellēns, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības inženierzinātņu fakultātes dekāns, Dr. sc. ing.  Mārtiņš Vilnītis.

Vizītes laikā viesi LLU VBF akadēmiskā personāla pavadīti iepazinās ar studiju procesu un tā attīstības iecerēm, mūsdienīgajām laboratorijām, kur studentiem jau studiju laikā iespējams pārbaudīt teoriju praksē un pārbaudīt iegūtās zināšanas. Viesi apmeklēja gan zinātniskās, gan mācību laboratorijas, kas iekļauj dažādus būvniecības procesus: būvkonstrukcijas, siltumtehniku, hidrauliku, akustiku, būvmateriālus un  ģeodēzisko instrumentu kalibrēšanu.

Kopīgo diskusiju mērķis bija veicināt sadarbību izglītības iestāžu starpā un aktivizēt dažādus sadarbības projektus ar uzņēmējdarbības sektoru.

Kā atzina klātesošie, kopīgiem spēkiem jārūpējas par būvniecības un ar to saistīto profesiju prestiža paaugstināšanu sabiedrībā un potenciālo studētgribētāju vidū. Tāpat nozarē kopumā būtu jārisina speciālistu kvalifikācijas atzīšana darba tirgū. Savukārt izglītības iestāžu vidū uzlabojumi būtu nepieciešami koledžas līmeņa un universitāšu studiju programmu saskaņošanā, veicinot efektīvāku studējošo pārejo no viena izglītības līmeņa uz nākamo. Tas paaugstinātu nozarē strādājošo kompetences un veicinātu kopējo izaugsmi, kas nepieciešama inovāciju radīšanai.

Noslēgumā puses vienojās, ka šādas tikšanās būs regulāras, lai mērķtiecīgi strādātu pie kopējo jautājumu attīstības.

 

Pievienots 29/11/2021