Pārlekt uz galveno saturu

Tiešraide: seminārā diskutē par barības proteīna efektīvu izmantošanu slaucamo govju ganāmpulkos

Attēla autors: No LLU arhīva

10. decembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00 LLU Lauksaimniecības fakultāte (LF) organizē izglītojošu tiešsaistes semināru "Optimālais kopproteīna līmenis slaucamo govju barības devā vides piesārņojuma līmeņa samazināšanai", kurā ar zināšanām un savu pieredzi dalīsies nozares ārvalstu un Latvijas speciālisti. Tiešsaistes seminārā aicināti piedalīties nozarē iesaistītie interesenti.

Semināra laikā dalībnieki tiks iepazīstināti ar tēmām par slaucamo govju barības devas optimizēšanu, izmantojot jaunās paaudzes barības līdzekļus, aminoskābju un proteīna līmeņa optimizāciju NorFor un barības devu pārbaudi Dānijas ganāmpulkos, proteīna nodrošināšanu augstražīgu slaucamo govju barības devās un tā izmantošanas sakarībās, optimālu proteīna saglabāšanu, gatavojot un izēdinot rupjo lopbarību, barības devu kopproteīna līmeņa ietekmi uz izvadītā daudzumu slaucamām govīm, proteīna īpatsvaru barībā – ekonomiskie un vides aspekti, kā arī noslēgumā tiks izvērtēti Zemkopības ministrijas (ZM) atbalstītā projekta "Barības vielu konversija un optimālais kopproteīna līmenis slaucamo govju barības devās piesārņojuma līmeņa samazināšanai" rezultāti.

Interesentiem lūgums reģistrēties semināram, izmantojot elektronisku reģistrēšanās formu šajā saitē. Šie dati tiks izmantoti tikai saziņai par semināra norisi.

Pasākuma programma

Semināra tiešraide:

Semināru organizē LLU Lauksaimniecības fakultātes Dzīvnieku zinātņu institūts sadarbībā ar Zemkopības ministriju, LLU Mācību un pētījuma saimniecību "Vecauce" slaucamo govju fermu "Līgotnes" un Ziemeļvalstu Lauksaimniecības zinātnieku asociāciju (Nordic Association of Agricultural Science – NJF) Latvijas nacionālās biedrības Dzīvnieku sekciju.

 

Pievienots 05/12/2021