Pārlekt uz galveno saturu

Skolēniem iespēja iepazīt pieprasītas profesijas LLU virtuālajā Karjeras dienā

23. februārī no plkst. 10.00 norisināsies LLU virtuālā Karjeras diena, kurā skolēniem un studentiem būs iespēja iepazīties ar dažādām profesijām un nodarbošanās veidiem. Kopīgās sarunās ar TV personību Aivi Ceriņu par savu profesionālo ikdienu un iespējām stāstīs uzņēmumu vadītāji un tajos strādājošie. Tām tiešraidē varēs sekot līdzi ikviens interesents universitātes mājaslapā www.llu.lv un Facebook kontā.

Augstskolas izvēle pēc vidējās izglītības ieguves ir cieši saistīta ar profesionālo karjeru, kādu jaunietis vēlas veidot savas dzīves laikā. Tā kā darba tirgū ir pieejamas simtiem un tūkstošiem profesiju un nodarbošanās veidu, retais apzinās visas iespējas, kas nodrošinātu konkurētspējīgu atalgojumu un stabilu darba vietu. Turklāt bieži vien sākot studijas savā sapņu profesijā, daļa piedzīvo vilšanos, jo saprot, ka vēlas turpmāk nodarboties ar pavisam ko citu vai arī izvēlēto profesiju pirms tam ir nepietiekami iepazinis.

Rūpējoties par savu topošo studentu izvēlēm, LLU virtuālās Karjeras dienas laikā piedāvās ielūkoties vairākās nozarēs, kurās veiksmīgi attīstīt karjeru pēc augstskolas diploma ieguves un kas apgūstamas Jelgavā.

Virtuālajā studijā TV personība Aivis Ceriņš tiksies ar dažādu profesiju pārstāvjiem un uzņēmējiem, kuri izvēlējušies ļoti atšķirīgus nodarbošanās veidus. Daļa no tiem ir plašāk zināmi, bet daļa ir retāk dzirdēti un arī vairāk mītiem apvīti.

Uz āķīgiem jautājumiem par profesionālo ikdienu atbildēs pārstāvji no IT nozares uzņēmuma “Cloud Enterprise Systems”, koksnes apstrādes un būvniecības uzņēmuma “ZAZA” Timber Construction, inženieru biroja “Būve un forma”, ģeodēzijas un mērniecības nozares uzņēmuma “GEO Development”, pārtikas pārstrādes nozares uzņēmumiem “LATMAL”, “Silāres” un “Sistēmu inovācijas”, dizaina apģērbu uzņēmuma “Albertina butik”, dizaina uzņēmuma “Honey design”, lauksaimniecības nozares uzņēmuma “BASF Agro”, veterinārās klīnikas “Pet Care”, Saldus tūrisma informācijas, kultūras un sporta centra un zemnieku saimniecībām “Rogas” un “Imantas”.

Interesentiem būs iespēja uzdot savus jautājumus virtuālās studijas viesiem, izmantojot Facebook tiešraides komentāru sadaļu. Aktīvākajiem jautājumu uzdevējiem universitāte sagādājusi pārsteiguma balvas.

Iepriekšēja pieteikšanās Karjeras dienai nav nepieciešama. Tās norisei varēs sekot līdzi LLU mājaslapā www.llu.lv un Facebook kontā https://www.facebook.com/latvijaslauksaimniecibasuniversitate.

LLU kā biozinātņu un tehnoloģiju universitāte piedāvā studējošajiem iegūt augstāko izglītību aptuveni 60 studiju programmās, kas nodrošina absolventiem ļoti augstas nodarbinātības iespējas. Vairāk kā 90% LLU absolventu  vienu vai divus gadus pēc studijām ir nodarbināti, turklāt augstākā izglītība viņiem nodrošina vismaz par 30% augstāku atalgojumu, nekā ir vidējā alga valstī. Plašāka informācija par studiju programmām un uzņemšanu studijās pieejama LLU mājaslapas sadaļā “Nāc studēt”.

Afiša

Foto: pixabay.com.  

Pievienots 16/02/2022