Pārlekt uz galveno saturu

Aicina piedalīties tiešsaistes seminārā “Pārtika, kas iedvesmo!”

23. februārī plkst. 9.30 – 12.00 Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros norisināsies tiešsaistes seminārs “LLU – pārtika, kas iedvesmo!”, kurā par jaunu pārtikas produktu radīšanu stāstīs LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes pētnieki un studējošie, kā arī dažādu uzņēmumu pārstāvji.  Seminārā aicināti piedalīties gan uzņēmēji, kuri vēlas attīstīt jaunus produktus, gan jaunieši, kuri domā saistīt savu profesionālo karjeru ar pārtikas nozari.

Seminārs norisināsies LLU Youtube kanālā, ko varēs vērot ikviens interesents. Pieslēgties tiešraidei var, izmantojot šo saiti.

LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) zinātnieki, docētāji un studenti ik gadu rada vairākus desmitus jaunu un zinātniski pamatotu pārtikas produktu. Tā ir vieta, kur notiek inovatīvu produktu un tehnoloģiju izstrāde ciešā zinātnieku un uzņēmēju sinerģijas procesā. Līdz ar to zinātnieki, studenti un uzņēmēji dalīsies ar savu pieredzi, lai iedvesmotu arī citus.

Ar iedvesmas stāstiem iepazīstinās eksperti Evita Straumīte, Gundega Sauškina, Kristīne Ozoliņa, Rūta Mūrniece, Liene Jansone, Iveta Rutka, Inga Šarenkova, Sandra Muižniece-Brasava, Ilze Laukalēja un Dace Kļava. Semināra dalībniekiem būs iespēja iegūt informāciju par izejvielu multifunkcionālu izmantošanu, augu valsts olbaltumvielu produktu izmantošanas potenciālu rūpnieciskajā ražošanā, jauniem, savdabīgiem dabīgu produktu risinājumiem, kuri aicinās bērnus un jauniešus lietot veselīgu uzturu. Tāpat gaidāmas interesantas sarunas par laktobionskābes biotehnoloģisko ieguvi un pielietojumu pārtikā, ēdamo apvalku un biodegradējamo iepakojumu ietekmi uz produktu derīguma termiņa saglabāšanu, inovācijām skābētu kāpostu sulas pārstrādē, kafijas bioloģiski aktīvo savienojumu un gaistošo savienojumu izmaiņām grauzdēšanas procesā, fermentācijas laika ietekmi uz rudzu maizes tehnoloģiskajām un prebiotiskajām īpašībām un bišu tranu peru homogenātu pārstrādi.

“Pārtikas nozare šodien ir ļoti mainīga un dinamiska, un to nosaka dažādi ārējie apstākļi – mainīgais klimats, jaunas izejvielas, prasības, lai rūpētos par apkārtējo vidi, patērētāju pārtikas patēriņa un veida maiņa. Patērētāju un ražotāju vēlmes ir mūsu lielākais izaicinājums un ikdienas darbs, kurā iesaistās studenti jau no pirmā kursa. Pārtikas tehnoloģijas fakultātē ikvienu sagaida saistošas studijas un radošs praktiskais darbs sadarbībā ar ražotājiem. Turklāt jau studiju laikā radītie produkti var nokļūt veikalu plauktos, lai pārsteigtu un iedvesmotu pircējus,” stāsta zinātniece Sandra Muižniece-Brasava.

Seminārā laikā būs iespēja gūt informāciju par studiju iespējām LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātē. Speciālistus, kuri ir radoši un izprot ražošanas tehnoloģiskos procesus, inženiertehniskos risinājumus un prasības drošas pārtikas ražošanai, sagatavo otrā līmeņa profesionālajā studiju programmā "Pārtikas produktu tehnoloģija" un akadēmiskā bakalaura studiju programmā "Pārtikas kvalitāte un inovācijas".

Informācija par šo semināru un citiem pieejama Vidzemes inovāciju nedēļas interneta vietnē.

Tiešsaistes seminārs "LLU – pārtika, kas iedvesmo!"

Foto: pexels.com.

Pievienots 18/02/2022