Pārlekt uz galveno saturu

Aprīlis – LLU fakultāšu dienu mēnesis

Attēla autors: No LLU arhīva

Katru gadu aprīlī, laikā pirms pavasara semestra eksāmeniem, ieskaitēm un diplomdarbu aizstāvēšanām, Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) fakultātēs norisinās fakultāšu dienas, kad studējošie apliecina vienotību, kopības izjūtu un piederību savai fakultātei un nozarei. Ne viena vien studentu paaudze ir izaugusi ar putru, mehu, mežu, agronomu un citu dienu svinēšanas tradīcijām, ko absolventi atceras vēl ilgi pēc augstākās izglītības diploma iegūšanas. Šogad dažādas aktivitātes notiks līdz 29. aprīlim, tādējādi visu fakultāšu studentiem būs iespēja apmeklēt ne tikai savas fakultātes pasākumus, bet arī iepazīties ar citu fakultāšu studentiem un aktivitātēm.

Fakultāšu dienas atklāja Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) studējošie, kuriem pasākumi notiek no 4. līdz 7. aprīlim. Vetu dienu laikā tika organizēta talka, kā arī seminārs par suņu audzēšanu (semināru iespējams skatīties, izmantojot šo saiti). Savu sportisko garu Veti un citi fakultāšu studenti pieradīs streetball (3x3) un tautas bumbas sacensībās, savukārt 7. aprīlī Veterinārmedicīnas fakultāte organizē Vetu dienu balli. Tāpat  visas nedēļas garumā izstādē var apskatīt gan mācībspēku, gan studentu radošākos mācību konspektus.

6. aprīlī Meža fakultātē plkst. 16.00 norisināsies konkurs "Mis un misters meži", bet jau plkst. 21.00 ilgi gaidītā balle "Meža vakars" kopā ar grupu "Pilnmēness". Turklāt Meža fakultāte sadarbībā ar nozares organizācijām un uzņēmumiem "Meža dienu 2022" ietvaros jau ceturto reizi rīkos pasākumu "Mežs ienāk Jelgavā 2022", kas notiks 29. aprīlī no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00.

Ieskandinot Putru dienas, no 11. līdz 13. aprīlim Pārtikas tehnoloģijas fakultātes (PTF) jaunie nozares profesionāļi organizēs izzinošas aktivitātes ikvienam interesentam. 11. aprīlī plkst. 14.30 notiks gājiens no 2. studentu viesnīcas līdz Pārtikas tehnoloģijas fakultātei, bet jau pēc tam būs iespēja pierādīt intuīciju un zināšanas, piedaloties erudīcijas spēlē (aicinām aizpildīt pieteikšanās formu). 12. aprīlī Jelgavas pils virtuvē norisināsies seminārs "Bezalkohisko kokteiļu jaunumi pasaulē" ar Andri Reizenbergu, bet pēc tam sekos konkurss "Melnā kaste" (aicinām aizpildīt pieteikšanās formu). Turklāt fakultātes dienas noslēgsies ar saldu meistarklasi "Polentas deserts" pie Airitas Miezes un, protams, tiks uzstādīts jauns un garšīgs rekords  - lielākais hotdogs. Rekordu uzstādīšana kļuvusi jau par ikgadēju tradīciju fakultāšu dienu ietvaros.

No 11. līdz 14. aprīlim Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātes (ESAF) studenti daudzveidīgos pasākumus atklās plkst. 12.00 ar "ESAF Escape Room" un "ESAF Scavenger Hunt", kas notiks divu dienu garumā. Savukārt pirmās dienas aktivitātes noslēgsies ar filmu vakaru. 13. aprīlī plkst. 18.00 fakultātes zālē norisināsies "Gada balva 2021" svinīgā ceremonija, turklāt 14. aprīlī no plkst. 21.00 ikviens aicināts pievienoties "ESAF dienu pēcballe", kurā par noskaņu parūpēsies grupa "Loud silence".

19. aprīlī Informācijas tehnoloģiju fakultāte (ITF) aicina interesentus atklāt daudzveidīgo IT pasauli ar dažādām aktivitātēm: TestDevLab – uzņēmuma veidotas kontrolpunkts, Robocode – simulē tanku ar savu kodu, Tekken – 1V1 fighting game, MiniTesti – uzzini, kāda ir tava precizitāte ātrrakstīšanā un klikšķu precizitātē, prāta spēles – "Escape Room" IT versijā, virtuālā realitāte – dažādas VR spēles, Minecraft būvēšana un Kahoot – IT viktorīna. Lai pasākuma dalībniekiem nebūtu garlaicīgi ne mirkli, dažādu uzņēmumu pārstāvji dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem un sniegs atbildes uz interesējošajiem jautājumiem.

Mehu dienas Tehniskajā fakultātē tiks atzīmētas no 22. līdz 23. aprīlim, kad norisināsies "Mehu auto orientēšanās"Pieteikšanās notiek, izmantojot reģistrācijas formu. 

Agronomu dienas Lauksaimniecības fakultātes (LF) studējošie svinēs no 26. līdz 27. aprīlim. Divu dienu garumā varēs piedalīties sporta sacensībās, vieslektoru lekcijās un Agronomu dienas izskaņā – balle.  

Savukārt fakultāšu dienu svinības noslēgs Vides un būvzinātņu fakultātes (VBF) studējošie ar pasākumiem no 26. aprīļa, taču dažādas aktivitātes ikvienu sagaida līdz pat 28. aprīlim. Pirmajā dienā norisināsies semināri, sporta aktivitātes un nakts orientēšanās sacensības, taču 27. aprīlī gaidāmas Pirmkursnieku iesvētības, svinīgs pasākums "Gada balva 2021" un aktivitātes "Tonusā", savukārt 28. aprīlī notiks talka Vides un būvzinātņu fakultātes apkārtnē.

Ikviens interesents aicināts piedalīties fakultāšu dienu pasākumos un reģistrēties tajās organizētajiem pasākumiem. Aktuālajām norisēm fakultāšu dienās var virtuāli sekot līdzi LLU SP, fakultāšu Facebook un Instagram kontos.

Afiša

 

Pievienots 05/04/2022