Pārlekt uz galveno saturu

Lepojamies! Studiju centra vadītājai Sandrai Sproģei piešķirts ZM apbalvojums

6. maijā zemkopības ministrs Kaspars Gerhards pasniedza Ministru kabineta (MK) Atzinības rakstus, Zemkopības ministrijas (ZM) medaļas “Par centību” un ZM Atzinības rakstus lauksaimniekiem, mežsaimniekiem, zivsaimniekiem, pārtikas nozares darbiniekiem un valsts pārvaldē strādājošajiem.  Viņu vidū arī LLU Studiju centra vadītāja Sandra Sproģe, kura par darbu universitātē ieguvusi medaļu “Par centību”.

LLU Studiju centra vadītājai, inženierzinātņu doktorei Sandrai Sproģei apbalvojums piešķirts par godprātīgu, ilggadēju darbu un nozīmīgu ieguldījumu studiju procesu pilnveidē un uz studentiem orientētās pieejas veicināšanā Latvijas Lauksaimniecības universitātē.

LLU Studiju centrs S. Sproģes vadībā un pārraudzībā darbojas no 2014. gada, pildot vienu no vissvarīgākajām universitātes darbu nodrošinošām funkcijām – darbu ar studējošo dokumentiem. Katru gadu S. Sproģes vadībā notiek jauno studentu uzņemšanas process, kurš prasa augstu koncentrēšanos, precizitāti un spēju sarunāties, sniedzot ieteikumus un studiju virziena izvēli pamatojošu informāciju. Precīzi un atbildīgi Studiju centrs S. Sproģes vadībā veic arī studējošo sasniegumu reģistrāciju un noslēguma dokumentu – diplomu un sertifikātu sagatavošanu.

Tāpat arī augstā kvalitātē tiek organizēta studiju procesa plānošana, kas prasa iedziļināšanos un stratēģisku redzējumu. Kā atzīst kolēģi, S. Sproģe ar atbildību veic šo procesu, iedziļinoties gan mācībspēku, gan studentu vēlmēs. 

Darbā un komunikācijā ar darbiniekiem un studentiem S. Sproģe ir parādījusi sevi kā augstas raudzes profesionāli, sirsnīgu kolēģi un atbildīgu vadītāju, kas ieklausās dažādos viedokļos, spēj rast risinājumus strīdīgās situācijās un pieņemt nepopulārus, bet nepieciešamus lēmumus. Diskusijās tiek uzklausīti viedokļi, lai kopējiem spēkiem tiktu rasts optimālākais risinājums.

MK un ZM apbalvojumus piešķir darbiniekiem par ilggadēju, sekmīgu un mērķtiecīgu darbu lauksaimniecībā, pārtikas apritē, mežsaimniecībā, zivsaimniecībā un valsts pārvaldē. Tos piešķir arī cilvēkiem, kuri aktīvi iesaistās Latvijas lauku attīstībā un alternatīvajos lauku attīstības veidos, veicinot nodarbinātību reģionos. Šogad ZM augstākais apbalvojums - medaļa “Par centību” - piešķirta arī nozares uzņēmējiem, kuri ar lielu pašiniciatīvu organizē pārtikas ziedojumus kara skartās Ukrainas iedzīvotājiem.

 

Pievienots 09/05/2022