Pārlekt uz galveno saturu

Pārtikas tehnoloģijas fakultāte aicina piedalīties Viesmīlības vasaras skolā

Attēla autors: No LLU arhīva

LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultāte (PTF) jau trešo gadu organizē Viesmīlības vasaras skolu, lai iepazīstinātu jauniešus ar viesmīlības nozari un izzinātu tās lielākos noslēpumus. Arī šis gads nebūs izņēmums, tādējādi jaunieši vecumā no 15 līdz 25 gadiem aicināti pieteikt savu dalību pasākumam, kas norisināsies no 6. līdz 9. jūnijam gan LLU e-studiju platformā, gan klātienē. Ar savām zināšanām un prasmēm dalīsies fakultātes Uztura katedras pārstāvji un profesionālā bakalaura studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" īstenošanā iesaistītie mācībspēki, kā arī studenti.

Šīs vasaras skolas organizēšana ir kļuvusi jau par tradīciju, taču katru gadu tā saturiski ir mainīga kā pati viesmīlība, tādējādi šogad par Viesmīlība vasaras skolas tēmu izvēlēta "Mainīgā viesmīlība". Pasākuma norise paredzēta četras dienas, kur noslēdzošajā dienā dalībnieki tiks aicināti tikties klātienē, bet tie kuri netiks, tie varēs vērot aktivitātēs tiešsaistē.

Viesmīlības vasaras skolas laikā dalībniekiem būs iespēja piedalīties eksperimentos, lekcijās, kā arī gatavot ēdienus. Dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar vairākām tēmām – inovācijas viesmīlībā, latviskā gastronomija kā tūrisma sastāvdaļa, ēdināšanas pakalpojums Latvijā no vēstures līdz mūsdienām, higiēna viesmīlībā: vakar un šodien, brokastis: veselīga uztura nosacījums, ēdieni cauri dažādiem vēstures laikiem, ķīmija viesmīlībā, studentu pētniecībā viesmīlībā un izzināt Jelgavas pils noslēpums, kā arī iepazīties ar Latvijas Lauksaimniecības studiju procesu un studentisko dzīvi. 

3. Viesmīlības vasaras skola būs atvērta no 6. līdz 9.jūnijam. Aicinām interesentus reģistrēties līdz 2. jūnijam, izmantojot šo saiti. Dati tiks izmantoti tikai saziņai par pasākuma norisi.

3. Viesmīlības vasaras skolas programma

Jautājumu un neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar Gitu Krūmiņu-Zemturi e-pastā: gita.krumina@llu.lv.

Pārtikas tehnoloģijas fakultātē tiek īstenotas sešas studiju programmas trīs studiju līmeņos - profesionālā bakalaura studiju programma "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība", akadēmiskā bakalaura studiju programma "Pārtikas kvalitāte un inovācija", 2. līmeņa profesionālā studiju programma "Pārtikas produktu tehnoloģija", akadēmiskā maģistra studiju programma "Pārtikas zinātne", akadēmiskā maģistra studiju programma "Uzturzinātne" (LLU, Latvijas Universitātes un Rīgas Stradiņa universitātes kopīgā studiju programma) un doktora studiju programma "Pārtikas zinātne".

Raksta fotogrāfijai ir ilustratīva nozīme (www.pexels.com).

Afiša

 

Pievienots 25/05/2022