Pārlekt uz galveno saturu

Diplomi izsniegti Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventiem

Attēla autors: No LLU arhīva

17. jūnijā augstākās izglītības diplomus saņēma inženierzinātņu maģistri un bakalauri, pārtikas tehnologi, restorānu un viesnīcu vadītāji, kuri par savu studiju vietu bija izvēlējušies Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (PTF). 2022. gada vasarā kopumā fakultāti absolvēja 48 pamatstudiju un 11 maģistra studiju programmu absolventi.

Izlaiduma ieskaņā Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāns Mārtiņš Šabovics uzrunāja klātesošos: "Šogad Pārtikas tehnoloģijas fakultāti absolvē 59 absolventi, kuri par savu veikumu iegūst apliecinājumu diploma formātā. Kopā ar jaunajiem absolventiem mūsu fakultāti tās pastāvēšanas laikā jau ir absolvējuši 6041 students. Veicot matemātiskos aprēķinus, esam izskaitļojuši, ka 6000. absolventa statusu ieguvusi Jūlija Gerasimova, kura kopā ar diplomu saņems īpašu 6000. absolventa statusa pierādījumu."

Diplomi tika izsniegti 26 profesionālā bakalaura studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" absolventiem, kuri ieguva profesionālo bakalaura grādu uzņēmējdarbībā, kā arī restorānu un viesnīcu vadītāja kvalifikāciju. Kā labākos noslēguma darbu autorus komisija atzīmēja - Mairitas Skraučas "Preiļu novada uzņēmējdarbības vides izvērtējums ēdināšanas pakalpojuma jomā" (darba vadītāja: lektore Gita Krūmiņa-Zemture), Paulas Beates Trupas "Vīna virzīšana Rīgas restorānos" (darba vadītāja: docente Rita Riekstiņa-Dolģe), Baibas Batares "Sanitārtehnisko telpu higiēniskais novērtējums ēdināšanas uzņēmumos" (darba vadītāja: docente Sandra Īriste), Ilzes Zommeres "Ēdienu piegādes servisa izvērtējums " (darba vadītāja profesore Ilze Beitāne), Lindas Freimanes "Sociālo tīklu pielietojums ēdināšanas uzņēmumu popularizēšanā" (darba vadītāja: profesore Ilze Beitāne), Santas Rībenas "Ražošanas procesa robotizēšana ēdināšanas uzņēmumā SIA "Arktika G"" (darba vadītāja: asociētā profesore Anita Blija), Induļa Jirgensona "Amatalus virzīšana ēdināšanas uzņēmumos" (darba vadītāja: docente Rita Riekstiņa-Dolģe), Valta Zanģa "Atmosfēras elementu ietekme uz viesu apmierinātību restorānos" (darba vadītāja: docente Rita Riekstiņa-Dolģe), Anastasijas Gavrilovas "Sociālo tīklu ietekme produkta virzīšanā konditorejas uzņēmumā "X"" (darba vadītāja: docente Rita Riekstiņa-Dolģe), Megijas Lavrenovičas "Ergonomisko darba vides risku izpēte restorānā "32.augusts"" (darba vadītāja: lektore Gita Krūmiņa-Zemture), Ivitas Salmanes "Iekšzemes tūrisma izmaiņas Latvijā Covid-19 laikā" (darba vadītāja: docente Linda Medne) un Valērijas Lozovenkos "Kultūras izpēte apartamentu izvēlē" (darba vadītāja: docente Sandra Īriste).

Diplomus saņēma arī 16 absolventi no 2. līmeņa profesionālās studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija", iegūstot inženiera kvalifikāciju pārtikas un dzērienu tehnoloģijā. Valsts pārbaudījumu komisija kā labākos noslēguma darbus atzina trīs – Ievas Valātes "Ekstrudēto uzkodu SIA Grain Puffs" uzņēmuma projekts" (darba vadītāja: asociētā profesore Dace Kļava), Baibas Lielcepures "Bezlaktozes piena produktu ražotnes projekts" (darba vadītāja: profesore Inga Ciproviča) un Vlada Krasanova "Gaļas pārstrādes uzņēmuma sortimenta paplašināšanas projekts" (darba vadītāja: docente Ilze Grāmatiņa).

Tāpat augstākās izglītības diplomi nonāca pie sešiem akadēmiskā bakalaura studiju programmas "Pārtikas kvalitāte un inovācijas" absolventiem, kuri ieguva inženierzinātņu bakalaura grādu pārtikas un dzērienu tehnoloģijās. Arī šajā studiju programmā tika izceltas trīs noslēguma darbu autores - Ilva Valdone "Vīngliemežu gaļas pielietojuma iespējas ceptu pusfabrikātu gatavošanā" (darba vadītāja: docente Ilze Grāmatiņa), Larisa Gailiša "Sēklu maizes maisījumu izstrāde un kvalitātes novērtējums" (darba vadītāja: asociētā profesore Dace Kļava) un Valērija Illarionova "Zirņu dzēriena izstrāde" (darba vadītāja: asociētā profesore Jeļena Zagorska).

Akadēmiskās maģistra studiju programmas "Pārtikas zinātne" absolventu pulkam pievienojās vēl septiņi nozares profesionāļi. Viņi ieguva inženierzinātņu maģistra grādu pārtikas un dzērienu tehnoloģijās. No šīs studiju programmas tika izcelti divas noslēguma darba autores – Danija Lazdiņa "Triacilglicerīdi, taukskābes, steroli, tokohromanoli garšaugu sēklu eļļās un to oksidatīvā stabilitāte" (darba vadītājs: docente Zanda Krūma) un Irēna Bičurina "Zirņu dzēriena kvalitātes izvērtējums" (darba vadītājs: asociētais profesors Jeļena Zagorska).

Savukārt četri absolventi no akadēmiskās maģistra studiju programmas “Uzturzinātne” diplomus saņēma jau iepriekš, iegūstot veselības zinātņu maģistra grādu uzturzinātnē. Labāko darbu vidū izcēla Lienes Gundares maģistra darbu "Uztura bagātinātāju lietošanas paradumi un pamatotība grūtniecēm Latvijā" (darba vadītāja: RSU asociētā profesore Laila Meija).

"Absolventi, jūs savā dzīvē esat nogājuši svarīgu posmu, kas ir viens no skaistākajiem cilvēka mūžā, jo ir iegūti labi draugi, domubiedri un topošie kolēģi. Ar šī posma sasniegšanu gan nekas nebeidzas, un jums nāksies noiet daudzus citus posmus. Tāpēc vienmēr atcerieties – neapstājieties pie sasniegtā, bet turpiniet savu izaugsmi, izvirzot arvien jaunus un drosmīgus mērķus. Regīna Breta ir teikusi, ka dzīves noslēpums ir nepieķerties ne labajam, ne sliktajam. Labi laiki nāks un aizies, slikti laiki nāks un aizies. Mūsu uzdevums nav vieniem pieķerties, bet no otriem izvairīties, bet gan ļauties abiem mūs mācīt un spodrināt. Vēlu jums enerģiju dzīvesprieku, veselību un mīlestību. Lai augstskolas diploms ir kā atslēga jūsu veiksmes stāstam un arī gandarījums par paveikto. Raugieties nākotnē, dzīvojiet šodienā," novēlējuma vārdus teica dekāns M. Šabovics. Tāpat dekāns akadēmiskā personāla vārdā izteica pateicību absolventu ģimenēm un draugiem, kuri atbalstījuši studiju laikā.

Jāatzīmē, ka divām ārvalstu absolventēm no akadēmiskā maģistra studiju programmas "Pārtikas zinātne / Food Science" diplomi tika izsniegti ziemas izlaidumā. Kā nākamie diplomus 20. jūnijā saņems Informācijas tehnoloģiju fakultāte un Vides un būvzinātņu fakultāte, 21. jūnijā Tehniskā fakultāte un Meža fakultāte, savukārt 22. jūnijā Lauksaimniecības fakultāte, taču diplomu izsniegšanas sēriju 7. jūlijā noslēgs Veterinārmedicīnas fakultāte.

Visas fotogrāfijas no Pārtikas tehnoloģijas fakultātes absolventu izlaiduma var apskatīt un lejupielādēt, izmantojot šo saiti.

Pievienots 17/06/2022