Pārlekt uz galveno saturu

LLU absolvente Žaklīna Rodņina: LLU varēju izbaudīt studentu dzīvi un paplašināt savu horizontu

Attēla autors: No LLU arhīva

Žaklīna Rodņina šogad ar izcilību absolvēja LLU Tehniskās fakultātes studiju programmu "Dizains un amatniecība", iegūstot profesionālā bakalaura grādu izstrādājumu tehnoloģijās un dizainā un produktu dizainera kvalifikāciju. Izcilības jeb tā sauktā "sarkanā" diploma ieguvi viņai nodrošināja augstā vidējā atzīme, kas četru studiju gadu laikā bija 9,351 balles.

Jaunās bakalaura grāda īpašnieces dzīvesvieta ir Vecumniekos un savas skolas gaitas viņa aizvadīja Vecumnieku vidusskolā. Viņas mīļākais mācību priekšmets bija vizuālā māksla, jo jau kopš bērnības Žaklīnai patika radīt kaut ko jaunu, skaistu un interesantu. Par skolas laiku atceras: "Visapkārt man vienmēr ir bijusi vide, kurā cilvēki ir iedvesmojuši un mudinājuši kļūt vēl labākai sevis versijai."

Tā kā Žaklīna vienmēr bijusi kreatīvi domājoša, tad arī pēc vidusskolas beigšanas vēlējās studēt vietā, kur viņa varētu pilnveidot savas prasmes un papildināt zināšanas. Tā nu pirms četriem gadiem par savu studiju vietu viņa izvēlējās Tehniskās fakultātes profesionālā bakalaura studiju programmu "Dizains un amatniecība", jo tajā piedāvāja absolventei iespēju apgūt dizainu no dažādām pusēm - IT dizains, interjera dizains, modes dizains un citiem. Žaklīna piebilst, ka "par programmu uzzināju laikā, kad aizstāvēju savu zinātniski pētniecisko darbu (ZPD), kur līdz ar atzinības rakstu saņēmu aicināju arī studēt šajā studiju programmā."

Studiju laikā absolvente ir ieguva zināšanas par dažādu dizainu izstrādi un klientu analizēšanu, savukārt, stāstot par spilgtākajam notikumiem, viņa atklāj: "No studiju laika visvairāk palikuši atmiņā tieši cilvēki. Pasniedzēji – iejūtīgi, laipni un iedvesmojoši. Studiju biedri un domubiedri – radoši, motivēti un pozitīvi. Studējot LLU, bija iespējams kārtīgi mācīties, paplašināt savu horizontu un augt, bet tajā pašā laikā arī izbaudīt studentu dzīvi - smieties, atvilkt elpu no studijām, izdziedāt un izdejot visas savas raizes, kā arī iejusties vidē, kurā tu esi laipni gaidīts un, kur tev ir ļauts būt tev pašam," par savām studiju atmiņām stāsta Žaklīna.

Lai iegūtu augstākās izglītības diplomu, absolvente savu noslēguma darbu izstrādāja par tēmu "Apģērbs un aksesuāri ar QR kodu". "Galvenais noslēguma darba mērķis bija iedvesmot apkārtējos – izpausties un dalīties ar savu personību. Rakstot darbu, es sapratu, ka šī ideja neaprobežojas tikai ar darbā izveidoto, bet to ir iespējams attīstīt, pielāgot un radīt vēl daudz ko interesantu, kā arī īpašu," atklāj izcilības diploma ieguvēja. Vaicājot par darba rakstīšanu, viņa ir pārliecināta, ka viss izdevās veiksmīgi, jo to sākusi realizēt laicīgi.

Jau kopš studiju pirmsākumiem viņa uzrādījusi augstus sasniegumus un savu mērķtiecību, taču par savu panākumu atslēgu atzīst: "Apņēmība un motivācija būt labākajai sevis versijai, papildus tam arī vēlme augt un attīstīt savas prasmes." Tāpat absolvente studiju laikā saņēmusi gan Vītolu fonda stipendiju, gan Valsts finansēto stipendiju.

Stāstot par saviem nākotnes plāniem, Žaklīna Rodņina vēlas apgūt jaunas prasmes, pilnveidot sevi un apmeklēt kursus, kā arī uzsākt savas profesionālās darba gaitas.

Foto

 

Pievienots 06/07/2022