Pārlekt uz galveno saturu

Vasaras izlaidumu sēriju noslēdz Veterinārmedicīnas fakultātes absolventi

Attēla autors: No LLU arhīva

7. jūlijā LLU Jelgavā atzīmēja pēdējo izlaidumu 2022. gada vasarā, kurā diplomus saņēma LLU Veterinārmedicīnas fakultātes (VMF) 2. līmeņa profesionālās studiju programmas "Veterinārmedicīna" 40 absolventi. Viņu vidū arī seši topošie jomas profesionāļi no ārvalstīm. 

Izlaidumā atzinīgus vārdus teica Veterinārmedicīnas fakultātes dekāns Kaspars Kovaļenko: "Šodien Veterinārmedicīnas fakultāte svin 98. izlaidumu. Mums katru gadu ir patiess prieks un gods sveikt jūs šajā svinīgajā notikumā. Valsts eksāmenu laikā es vēlreiz pārliecinājos, ka jūsu spējas racionāli analizēt dažādus gadījumus, sniegt atbildes un diskutēt ar komisiju ir profesionālā līmenī. Jūs pārspējat tos, kuri to darīja vairākus gadus atpakaļ. Jūs esat cita paaudze, līdz ar to arī jūsu profesionālā darbība būs salīdzinoši citādāka. Laikam mainoties, jūs savas darba gaitas uzsāksiet pārmaiņu priekšā. Tagad mums ir gan dabas, gan zinātniskā progresa, gan ģeopolitisko aktivitāšu rezultātā radušās problēmas, kas kļūst arvien straujākas. Tuvāko gadu laikā jūsu profesijā, darba metodēs un darba ētikā būs redzamas būtiskas izmaiņas. Kas tagad šķiet pieņemams un pat pašsaprotams, jau pēc pāris gadiem varēsim par to aizmirst. Savukārt tas, kas šobrīd šķiet nepieņemams un aizliegts, būs jāiemācās un jāsāk pielietot. Mēs varam runāt gan par gēnu inženierijas metodēm, gan gēnu terapiju un citām, līdz ar to mācīties vajadzēs vienmēr. Progress mūsu nozarē virzās pat neuztveramā ātrumā. Esiet atbalstoši, koleģiāli, godīgi, ētiski un zinātkāri! Šodien sākas jūsu patiesais zinību ceļš, kas būs bez atzīmēm un mācībspēkiem, bet gan ar jūsu kolēģu, pacientu un saimnieku vērtējumu. Ceļš būs grūts, bet interesants!"

Absolvējot studiju programmu, jaunie censoņi ieguva veterinārārsta kvalifikāciju un darba gaitas var turpināt veterinārajās klīnikās, Pārtikas un veterinārā dienesta iestādēs, veterinārajās laboratorijās, zinātniskajās un mācību iestādēs, veterināro zāļu lieltirgotavās, kā arī aptiekās. LLU īstenotā veterinārmedicīnas augstākā izglītība ir starptautiski atzīta, kas nozīmē, ka tā atbilst Eiropas Veterinārās izglītības novērtējuma sistēmai un Veterinārmedicīnas fakultāte Jelgavā ir viena no vadošajām Eiropas valstu veterinārmedicīnas augstākās izglītības iestādēm. Veterinārmedicīnas augstākā izglītība Latvijā Eiropas veterinārmedicīnas izglītības iestāžu asociācijas (EAEVE) starptautisko atzinumu ieguvusi līdz 2026. gadam un veterinārārsta diploms nodrošina darba iespējas ikvienā Eiropas Savienības valstī.

Ar Veterinārmedicīnas fakultātes izlaidumu arī noslēdzas LLU vasaras izlaidumu laiks, kurā tika sveikti astoņu fakultāšu absolventi pamamtstudiju un augstākā līmeņa studiju programmās. Kopumā vasarā augstākās izglītības diplomus saņēma vairāk nekā pieci simti absolventu, bet papildus tam, 11 absolventi saņēma arī izcilības jeb "sarkanos" diplomus.

Visas fotogrāfijas no Veterinārmedicīnas fakultātes izlaiduma apskatīt un lejupielādēt var, izmantojot šo saiti.

Pievienots 07/07/2022