Pārlekt uz galveno saturu

LLU Jelgavā sākusies jauno studentu uzņemšana klātienē

Attēla autors: No LLU arhīva

Šodien, 12. jūlijā, no plkst. 9.00 darbu sākuši LLU uzņemšanas speciālisti Jelgavas pilī, lai pieņemtu studētgribētāju pieteikumus pamatstudijām un maģistra studijām, kā arī apstiprinātu jau elektroniski iesniegtos pieteikumus pamatstudijām. Šogad LLU pamatstudiju līmenī atklājusi uzņemšanu 24 pamatstudiju programmās, savukārt maģistra līmenī LLU piedāvā studijas 17 studiju programmās.

Jelgavas pils uzņemšanas punktā studētgribētāji var pieteikties studijām, uzrādot personu apliecinošus un izglītības dokumentus, izvēlēties sev interesējošās studiju programmas, apstiprināt jau elektroniski izveidotos pamatstudiju pieteikumus, kā arī samaksāt skaidrā naudā vai ar internetbankas pārskaitījumu studiju reģistrācijas maksu, kas ir noteikta 35 eiro apmērā. Jāpiebilst, ka topošie maģistranti, kuri iepriekš absolvējuši LLU, ir vienīgie, kuriem nav jāierodas klātienē, tādējādi viņi var pieteikties studijām elektroniski LLU IS, izmantojot savus pieejas datus.

Uzņemšanas pirmās dienas rītā Jelgavas pilī bija ieradušies topošie studenti gan no Jelgavas, gan citām Latvijas pilsētām un ārvalstīm. Šogad kā pirmā dokumentus uzrādīja un apstiprināja pieteikumu LLU uzņemšanas punktā Paulīne Aurora Odete Markizo no Francijas. Viņas pirmā studiju izvēle ir LLU īstenotā 2. līmeņa profesionālā studiju programma "Veterinārmedicīna".

Jauniete vidējo izglītību ieguva Francijā, bet par savu nākamo studiju vietu izvēlējās LLU Jelgavā. Paulīne Aurora Odete par LLU jau zināja iepriekš, jo viņas vecmamma  ieguva augstāko izglītību Lauksaimniecības fakultātē (agrāk – Agronomijas fakultāte). Turklāt jau vidusskolas laikā viņai bija iespēja praktizēties vairākās praksēs, kur jau iepazina darbu gan ar mazajiem mājas mīluļiem, gan ar zirgiem un lauksaimniecības dzīvniekiem. "Bērnībā es gribēju būt suns vai zirgs, bet tad sapratu, ka tas īsti nav iespējams. Bet es varu iegūt veterinārārsta izglītību, lai nepieciešamības gadījumā šiem dzīvniekiem varētu palīdzētu. Es noteikti vēlos ārstēt arī lielos dzīvniekus," stāsta topošā studente. Tāpat viņa ir pārliecināta, ka prombūtne no mājām Francijā viņai nesagādās problēmas, jo, studējot LLU, būs iespēja iepazīties ar jauniem cilvēkiem un veidot draudzību, kas noderēs ne tikai studiju laikā, bet arī pēc absolvēšanas. 

Pirmajā uzņemšana stundā LLU uzņemšanas punktā pieteikumus iesnieguši 20 studētgribētāji. Kopumā pamatstudijās no 5. jūlija līdz 12. jūlija rītam LLU ir saņēmusi 1493 pieteikumus un kā pirmā prioritāte ir izvēlēta 303 reflektantiem. Savukārt LLU maģistra studiju programmas kā pirmo prioritāti ir izvēlējušies 36 topošie studenti.  

Turpmākajās darbadienās līdz 18. jūlijam Jelgavas pilī uzņemšanas speciālisti strādās no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00, bet 16. jūlijā (sestdienā) no plkst. 10.00 līdz 13.00 (svētdien kontrolpunkts būs slēgts).

Kā tika informēts iepriekš, jau no 5. līdz 18. jūlijam plkst. 16.00, izmantojot portālā www.latvija.lv e-pakalpojumu "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās”, topošie studenti var elektroniski pieteikties pamatstudijām kādā no 12 Latvijas augstskolām, tostarp LLU īstenotajām programmām. Savukārt no 12. līdz 18. jūlijam topošajiem studentiem ir iespējama klātienes pieteikšanās / pieteikumu apstiprināšana un dokumentu uzrādīšana.

E-pakalpojums "Elektroniskā pieteikšanās studijām pamatstudiju programmās" pieejams studētgribētājiem portāla www. latvija.lv sadaļā "Izglītība". Pakalpojumu var izmantot, autentificējoties ar e-parakstu, e-ID vai komercbanku autentifikācijas rīkiem.

Vienotajā uzņemšanā piedalās arī Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Universitāte, Banku augstskola, Daugavpils Universitāte, Liepājas Universitāte, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskola "RISEBA", Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Vidzemes Augstskola, Informācijas Sistēmu menedžmenta augstskola, Ventspils Augstskola un Ekonomikas un Kultūras augstskola. Konkurss vienotajā uzņemšanā norisināsies divās kārtās, un pirmajai no tām pieteikumu varēs iesniegt līdz 18. jūlijam.

Pievienots 12/07/2022