Pārlekt uz galveno saturu

Veterinārmedicīna un uzņēmējdarbības vadība – populārākās LLU studiju programmas pēc pirmās uzņemšanas dienas

Attēla autors: No LLU arhīva

12. jūlijā Jelgavas pilī sākās topošo studentu dokumentu pieņemšana LLU 24 pamatstudiju un 17 augstākā līmeņa studiju programmās. Līderpozīciju pēc pirmās dienas jau ierasti saglabā pamatstudiju programma "Veterinārmedicīna", savukārt augstākā līmeņa studiju programmās šogad vislielākā interese par studiju programmu "Uzņēmējdarbības vadība".

Šodien klātienē bija ieradušies 113 pamatstudiju reflektanti, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir nedaudz mazāk, bet jāatzīmē,  ka topošajiem studentiem ir iespēja visu pieteikumu izveidot un apstiprināt elektroniski e-pakalpojumā, līdz ar to augstskolu uzņemšanas kontaktpunktus klātienē vairs nav jāapmeklē. Pēc pirmās uzņemšanas dienas LLU pamatstudiju programmas saņēmušas 1933 pieteikumus. Kā pirmā studētgribētāju prioritāte LLU programmas norādītas 428 pieteikumos, kas ir būtiski vairāk nekā iepriekšējos gados pēc pirmās uzņemšanas dienas. 

Lielākais pirmās prioritātes pieteikumu skaits saņemts pamatstudiju programmā "Veterinārmedicīna", kas tradicionāli saglabā pirmo pozīciju arī pēc uzņemšanas beigām. Turklāt augsta interese šogad ir arī par studiju programmām - "Mežinženiers""Mežzinātne",  "Ekonomika" un "Būvniecība", kas liecina par dažādām studētgribētāju interesēm.

Savukārt augstākā līmeņa (maģistra) studijās pirmajā dienā saņemti 98 pieteikumi, kuros biežāk izvēlētas studiju programmas - "Uzņēmējdarbības vadība""Projektu vadība""Ekonomika", kā arī "Informācijas tehnoloģijas" un "Pārtikas zinātne". Topošo maģistrantu izvēlē ir vērojamas nelielas atšķirības no iepriekšējiem gadiem, taču Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultātē īstenotās programmas ir populāras vairākus gadus.

Jāatzīmē, ka LLU piedalās vienotajā pieteikšanās sistēmā portālā www.latvija.lv/studijas, Jelgavas pils uzņemšanas kontaktpunktā pieteikumu pamatstudijām var iesniegt arī citu 11 augstskolu reflektanti. 

Jau iepriekš informējām, ka uzņemšana LLU pamatstudiju un maģistra studiju programmās šogad notiek no 12. jūlija līdz 18. jūlijam - darbadienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00, bet sestdien, 16. jūlijā, no plkst. 10.00 līdz plkst. 13.00 (svētdien uzņemšanas kontaktpunkts būs slēgts).

LLU Jelgavā ir viens no lielākajiem biozinātņu centriem Baltijas valstīs un īsteno studijas biozinātnēs, inženierzinātnēs un sociālajās zinātnēs. Ar visu LLU studiju programmu piedāvājumu ikviens interesents var iepazīties LLU mājaslapā: https://www.llu.lv/lv/studiju-programmas.

Pievienots 12/07/2022