Pārlekt uz galveno saturu

Studenti aicināti risināt komersantu izaicinājumus Green Tech hakatonā II

Zaļo un viedo tehnoloģijas klasteris sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti aicina studentus un citus interesentus no 18 gadu vecuma ar biznesa, tehniskajām vai radošajām prasmēm piedalīties 48 stundu Green Tech hakatonā, kas no 16. līdz 18. septembrim norisināsies klātienē Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē. Reģistrācijas anketa pieejama šeit: https://greentechlatvia.eu/lv/green-tech-hakatons-ii/

Green Tech hakatons tiek organizēts, lai radītu platformu, kurā Latvijas uzņēmumi kopā ar studentiem var risināt tiem aktuālus izaicinājumus, tostarp dodot iespēju ideju autoriem attīstīt arī savas biznesa idejas. Tādējādi hakatona dalībnieki var izvēlēties strādāt ar savu ideju un tās pilnveidošanu vai risināt kādu no Latvijas uzņēmumu piedāvātajiem izaicinājumiem.

“Zaļo un viedo tehnoloģiju klasterim ļoti svarīga ir komersantu un jauniešu mijiedarbība un sinerģija. Hakatons ir lieliska iespēja uzņēmējiem pārbaudīt neatklāto jauniešu resursu praksē. Savukārt, jauniešiem tā ir vienreizīga iespēja strādāt pieredzējušu ekspertu un mentoru vadībā un nieka 48 stundās gan formulēt problēmu, gan rast tai monetāru risinājumu. Papildu motivators noteikti ir arī  3000 eiro balvu fonds un iespēja kļūt par Studentu inovācijas programmas “LLU Studentu inovāciju prasmes un uzņēmējspējas veicināšana” dalībnieku,” stāsta hakatona koordinatore Zane Feldmane.

Pasākuma laikā tiks organizētas vairākas darbnīcas, lai palīdzētu studentiem attīstīt nepieciešamas prasmes, kā arī tiks organizētas individuālas mentoringa sesijas, kuru laikā mentori palīdzēs komandām iegūt nepieciešamos datus, piesaistīt nepieciešamos speciālistus un validēt biznesa idejas. Labākās idejas saņems motivējošas naudas balvas un papildu atbalstu idejas attīstībai un biznesa uzsākšanai.

Hakatona dalībnieki kvalitatīvam darbam ir aicināti līdzi ņemt savus portatīvos datorus un mobilos telefonus ar tiem nepieciešamajiem uzlādes rīkiem. Organizatori dalībniekiem nodrošinās telpas, kurās strādāt un radīt idejas, kā arī vietu , kur atpūsties un atgūt spēkus. Tostarp dalībniekiem tiks nodrošinātas ēdienreizes. Dalība hakatonā bez maksas.  

Papildu informācija un reģistrēšanās anketa šeit: https://greentechlatvia.eu/lv/green-tech-hakatons-ii/

Green Tech hakatonu organizē biedrība "Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris" sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti, Latvijas Lauksaimniecības universitātes Attīstības fondu, Liepājas Universitāti un Latvijas Valsts mežzinātnes institūtu "Silava" Studentu inovācijas programmas “LLU Studentu inovāciju prasmes un uzņēmējspējas veicināšana” ietvaros. 

"Green Tech hakatons" ir daļa Nacionālās attīstības plāna programmas.

Logo
Pievienots 07/09/2022