Pārlekt uz galveno saturu

HK "Zemgale/LLU" spēlēs Somijā

Attēla autors: No LLU arhīva

2022./2023. gada sezonas Latvijas čempione HK "Zemgale/LLU" startēs Somijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā – "Mestis". Vienošanās starp "Zemgale/LLU" un Somijas Hokeja federāciju panākta uz trijām sezonām. "Mestis" līga tuvākajos gados plāno vēl vairāk paplašināt savas robežas, atverot durvis vēl citām vienībām.

Jelgavas komanda tiek veidota uz Latvijas U-20 valstsvienības bāzes kluba modeļa. Vienībā spēlēs gan pieredzējušie spēlētāji, gan arī U-20 vecuma hokejisti, kuriem nav līgumu ar Ziemeļamerikas vai Eiropas komandām. "Mestis" čempionātā Latvijas perspektīvākie jaunie hokejisti pāries no junioru uz pieaugušo hokeju.

""Mestis" līgā tiek spēlēts aizraujošākais hokejs visā Somijā. Liels prieks par HK "Zemgale/LLU" pievienošanos mūsu čempionātam. Tas ieviesīs lielāku intrigu, sacensība kļūst starptautiska un līgai tiks piesaistīta plašāka sabiedrības uzmanība," sacīja "Mestis" čempionāta direktors Olli Aro.

"Jelgavas kluba un pilsētas vārdā izsaku pateicību Somijas Hokeja federācijai un "Mestis" līgas vadībai par HK "Zemgale/LLU" komandas uzņemšanu čempionātā," sacīja HK "Zemgale/LLU" sporta direktors Aivars Zeltiņš. "Esam gandarīti par panākto vienošanos. Vēlamies savu komandas vārdu nostiprināt ne tikai Latvijā, bet Ziemeļeiropas un Somijas teritorijā. Esam pārliecināti, ka Jelgavas kluba starts "Mestis" čempionātā dos Latvijas hokejam vēl lielāku uzrāvienu!"

Tāpat HK "Zemgale/LLU" spēlēs arī Latvijas virslīgas čempionātā, kā arī plāno startēt Kontinentālā kausa izcīņā.

Latvijas čempione "Zemgale/LLU" nākamajā sezonā "Mestis" līgā aizvadīs četru apļu turnīru, kopumā - 52 spēles regulārajā čempionātā. 26 no šīm cīņām norisināsies "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā. Somijas otrajā spēcīgākajā līgā nākamajā sezonā sacentīsies 14 komandas.

Oficiālais 2022./2023. gada "Mestis" čempionāta kalendārs jau ir publicēts. Spēļu kalendārs un izspēles formāts būs atrodams līgas oficiālajā mājaslapā -  www.mestis.fi.

"C More" kompānija pārraidīs visas "Mestis" līgas spēles, kas tiks aizvadītas Somijā. Par HK "Zemgale/LLU" mājas spēļu pārraides TV tiesībām šobrīd notiek pārrunas.

Gatavošanos "Mestis" čempionātam jelgavnieki uzsāka jūlija vidū, turklāt no 18. līdz 28. jūlijam HK "Zemgale/LLU" aizvadīja treniņnometni Madonā, bet ledus nodarbības sāka augusta sākumā.

Pievienots 17/08/2022