Pārlekt uz galveno saturu

Alksti pēc interesanta studiju procesa? Izvēlies Jelgavu!

Attēla autors: No LLU arhīva

24 pamatstudiju programmas, 18 maģistra un 11 doktora studiju programmu – tik plašu izvēli var atrast LLU piedāvājumā. Ja tu prāto, kur studēt, bet šaubies, vai studijas augstskolā būs patiesi aizraujošas, tad zini, ka LLU ir lieliska izvēle.

Šis raksts sniegs tev ieskatu, ko pēc vidusskolas studēt studentu pilsētā Jelgavā. LLU piedāvā plašu programmu klāstu, un Jelgava ir laba vieta dzīvei, jo viss ir rokas stiepiena attālumā – lieliska universitāte un ērta sadzīve. Turklāt LLU studenti studiju procesā apgūst ne tikai teorētiskās zināšanas, bet darbojas arī praktiski, jo augstskola sniedz iespēju pētnieka prasmes attīstīt jau no pirmā studiju gada. Var veikt pētnieciskos darbus, eksperimentēt modernās laboratorijās un piedalīties zinātniskajās konferencēs.

No lauksaimniecības līdz pārtikas zinātnei

Vai vēlies radoši un patstāvīgi lemt par pārtikas rūpniecības attīstību, konkurētspēju, strādāt kvalificētu darbu pārtikas uzņēmumos un akreditētās laboratorijās? Nāc studēt LLU!

Vai vēlies iegūt zināšanas par dzīvnieku organismu un tā funkcijām, dzīvnieku higiēnu un labturību, slimību diagnostiku, ārstēšanu, profilaksi un kontroli, kā arī pārtikas un vides higiēnu? Nāc studēt LLU!

Vai gribi kļūt par augstas kvalifikācijas speciālistu zinātniskam un pedagoģiskam, kā arī profesionālam un vadošam darbam ģeoinformātikā un tālizpētē? Nāc studēt LLU!

Vai vēlies iegūt padziļinātas zināšanas lauksaimniecības bioloģijā, lauksaimniecības ekonomikā un specializācijas virziena studiju kursos, kā arī jaunākajos sasniegumos lauksaimniecības zinātnē? Nāc studēt LLU!

Izvēloties kādu LLU studiju programmu, tu iegūsi augstvērtīgas zināšanas un pēc tam arī labi atalgotu darbu, jo studijas Jelgavā ir pirmais solis uz spožu karjeru.

Tikai LLU

LLU izglītība Latvijā ir unikāla – tās studiju programmas nav apgūstamas citās mūsu valsts universitātēs. Ainavu arhitektūra un plānošana, būvniecība, kokapstrāde, lauksaimniecība, mašīnu projektēšana un ražošana, mežzinātne, veterinārmedicīna, pārtikas zinātne, vides inženierija – šīs ir tikai dažas no LLU studiju programmām. Turklāt inženierzinātņu un sociālo zinātņu programmās izveidoti tādi specializācijas virzieni un unikāli kursi, kam citās valsts augstskolās nav analogu. Pat tad, ja programmu nosaukumi šķiet līdzīgi, Jelgavā mācību saturs ir būtiski atšķirīgs un vairāk uzmanības veltīts praktiskajām iemaņām un kompetencēm, tādēļ šīs augstskolas absolventi darba tirgū ir ļoti pieprasīti.

LLU ir viena no lielākajām universitātēm Latvijā, kas sagatavo izcilus, darba tirgū novērtētus speciālistus 53 studiju programmās inženierzinātnēs, biozinātnēs un sociālajās zinātnēs. Ik gadu universitāti absolvē nepilns tūkstotis jauno speciālistu, kas veido aptuveni 6% no visiem augstskolu absolventiem.

Starp pasaules līderiem

Izvēlies LLU un studē vienā no labākajām augstskolām pasaulē! LLU ir starptautiski atzīta zinātnes universitāte, ko apliecina dalība dažādos augstākās izglītības iestāžu reitingos: "Times Higher Education", "Multirank", "QS World University Rankings". Tie vērtē daudzveidīgus kritērijus: studiju vidi, mācībspēku kompetenci, ārvalstu studentu īpatsvaru, pētniecību, zinātnieku publikāciju citējamību, zināšanu pārnesi, akadēmisko reputāciju u.c. Reitingos augstu novērtēta LLU pētniecība un zināšanu pārnese, ierindojot to starp 1000 labākajām universitātēm pasaulē. Pētniecībā tiek iesaistīti arī studējošie, kas ļauj zināšanas ne tikai saņemt no mācībspēkiem, bet arī pašiem tās radīt.

Pievienots 19/08/2022